De dagen worden korter en er is meer bewolking. Hierdoor wekken zonnepanelen minder energie op dan in de voorgaande zomermaanden. Toch blijven ze zonnestroom produceren, want er is nog genoeg zonlicht. De lagere temperatuur heeft minder invloed, kou zorgt juist voor een betere geleiding en minder weerstand. Er zijn alleen minder zonuren in de herfst.

Zonnepanelen aanschaffen in de herfst

Zonnepanelen leveren in het najaar nog steeds zonnestroom op, maar wel minder dan in het hoogseizoen. Is het dan wel de juiste periode om zonnepanelen te kopen? Eigenlijk is er geen slecht seizoen, want een installatie produceert het hele jaar door stroom. In de lente presteert een installatie wel het beste. Door in het najaar zonnepanelen aan te vragen weet u zeker dat u van de eerste voorjaarszon profiteert.

Dé manier om tegelijkertijd te besparen op uw energierekening én te kiezen voor duurzame energie is door zonnepanelen op uw eigen dak te laten plaatsen. De gemeente biedt ondersteuning. Wilt u weten hoe dat werkt? Doe dan mee aan ons webinar over het zonnepanelenproject op dinsdag 28 september 2021.

Om u meer informatie te kunnen geven over ons Zonnepanelenproject verzorgt Volta Solar samen met de gemeente regelmatig bijeenkomsten. Gezien de maatregelen in verband met het Coronavirus vindt de bijeenkomst plaats in de vorm van een webinar. Dit webinar kunt u op dinsdagavond 28 september bijwonen.

Het online programma ziet er als volgt uit:
19:00 uur: Opening
19:10 uur: Presentatie Zonnepanelenproject 
19:45 uur: Vragen en antwoorden 
20:00 uur: Afsluiting

Wilt u zich aanmelden voor dit webinar? Meld u online aan op: www.voltalimburg.nl/zonnepanelenheumen.
Kijk voor meer informatie over het zonnepanelenproject op www.heumen.nl/zonnepanelenproject of stuur een mail naar duurzaam@heumen.nl (onder vermelding webinar 28 september).