Het familiepad is een korte rolstoel- en kinderwagentoegankelijke route van 1,6 kilometer door het prachtige Vennengebied van Overasselt en Hatert. Op donderdag 7 oktober is dit pad officieel geopend door wethouder Maarten Schoenaker. De route biedt mooie uitzichten en brengt bezoekers langs de legendarische Koortsboom van de legende van de Hoemannen van Walrick. De opening viel in de Week van de Toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor toegankelijkheid met diverse acties in het land.

Het familiepad werd al veelvuldig gebruikt en is tot stand gekomen door middelen van de gemeente Heumen, de Provincie Gelderland en Staatsbosbeheer. Daarnaast hebben Zorgeloos op vakantie en de Gelderse Sport Federatie het proces begeleid. De officiële opening werd mede mogelijk gemaakt door restaurant St. Walrick. Een mooie samenwerking van verschillende partijen! Na een toelichting van een medewerker van de Gelderse Sport Federatie en een woordje van de wethouder heeft het aanwezige gezelschap van betrokken partners en bewoners de inclusieve route verkend. Een mevrouw zei: “Het is al 20 jaar geleden dat ik over de Vennen heb gewandeld. Met een rollator gaat dat gewoon niet, maar nu is het weer mogelijk. Ik was bijna vergeten hoe prachtig het hier is!” Bij het kapelletje onder de lapjesboom dronken ze een bubbeltje en tijdens de wandeling werd door een medewerker van Staatsbosbeheer wat wetenswaardigheden over de natuur mee gegeven. De middag werd afgesloten met koffie en gebak op het terras van restaurant St. Walrick.

Zorgeloos op vakantie

Het pad sluit aan bij het project Zorgeloos op vakantie om het Rijk van Nijmegen een gastvrije regio te laten zijn voor mensen met een beperking. Het is belangrijk dat iedereen er op uit kan in de natuur, ook inwoners met een fysieke beperking. Dit pad voorziet daarin. Zodat iedereen (samen met partner, kinderen, familie of vrienden) er even zorgeloos tussenuit kan, daarom valt dit project onder de noemer ‘zorgeloos op vakantie’. Kijk op: www.visitnijmegen.nl/zorgeloos-op-vakantie voor meer informatie. Met natuurlijk dit nieuwe pad, maar ook veel andere familiepaden.