Woensdag 4 november heeft burgemeester Mittendorff uit handen van de voorzitter van het Erfgoedplatform Gemeente Heumen, Annette Mengde, het eerste exemplaar van het boek ‘Kroonwerk Coehoorn’ ontvangen. Tegelijkertijd gebeurde dit ook in Grave. Daar ontving burgemeester Roolvink het boek. Onderling stonden zij digitaal in contact via Teams. 

Op de Gelderse Maasoever in Nederasselt, met de Brabantse vestingstad Grave aan de overkant, stond ooit een vestingwerk om Grave te beschermen tegen vijandige legers. Het machtige kroonwerk werd rond 1700 gebouwd door vestingbouwer Menno van Coehoorn. Helaas is van het vestingwerk maar weinig overgebleven. Magazijnen, kruithuizen en kwartieren zijn met de grond gelijkgemaakt, maar onder de grond zijn de muurwerken nog in goede staat. De contouren van het kroonwerk zijn gemarkeerd met meidoornheggen. In het slothoofdstuk wordt ingegaan op ideeën en plannen om het vestingwerk weer tot leven te wekken.

Wilt u dit boek ook?

Het boek ‘Kroonwerk Coehoorn’ met als ondertitel ‘een verdedigingswerk van de Brabantse vestingstad Grave in het Gelderse Nederasselt’ is het 5e deel uit de erfgoedreeks en sinds vorige week te koop in de Readshop in Malden en bij Lucy van Langen in Overasselt. U kunt het ook bestellen via www.erfgoedheumen.nl.
Het boek is tot stand gekomen met financiële steun van de Stichting Menno van Coehoorn en de Alliantie Zuiderwaterlinie.