Rifka van Groenendaal (16 jaar) werd voor de 2e keer Nederlands kampioene striptekenen! Uit handen van wethouder René Waas ontving zij de Heumense Pluim voor deze enorme prestatie!

Rifka: “Tekenen is mijn lust en mijn leven, ik teken al sinds ik een potlood kon vasthouden. Ik heb er enorm veel passie voor, het is echt mijn grootste hobby!” Omdat de vader van een vriendin van Rifka kunstenaar is wist ze dat de Eppo (een striptijdschrift) een wedstrijd uitschreef om Nederlands kampioen striptekenen te kunnen worden. Van de 300 inzendingen werd ze één van de vijf genomineerden in haar leeftijdscategorie (15-17 jaar) en tijdens de finale won ze de eerste prijs! Wat een prestatie!

Rifka zegt: “Ik doe nu nog de Havo, maar ik wil daarna heel graag naar de kunstacademie in Den Bosch voor de richting ‘animated and illustrated storytelling’. Ik vertel nu namelijk ook verhaaltjes met tekeningen, dat vind ik heel erg gaaf om te doen!” Wilt u zien wat Rifka nog meer tekent? Kijk op haar instagram-ccount: @pencilsaremybestfriend