Wist u dat zonnepanelen in de lente het beste presteren? Dat heeft te maken met de temperatuur van de installatie. Zonnepanelen zijn blauw of zwart en houden veel warmte vast als de zon er de hele dag op schijnt. Net als een donkere auto warmt de installatie flink op. Boven de 25 graden levert het systeem 0,5% van het vermogen in. In de zomer kan een installatie makkelijk 65 graden worden, waardoor de zonnepanelen zo’n 20% minder presteren.

Het beste seizoen

Zeker tijdens het begin van de lente is het nog niet al te warm en komt er af en toe een verkoelende regenbui of bries voorbij. Dat zorgt voor een natuurlijke koeling van de zonnepaneleninstallatie. Ook de dagen worden langer, wat meer zonuren betekent. In de lente presteren de zonnepanelen dan ook het beste. 

Zonnepanelenproject gemeente Heumen

Wilt u deze lente nog profiteren van zonnepanelen? Met het zonnepanelenproject van de gemeente Heumen regelt u alles in één keer: van advies, installatie tot onderhoud. U krijgt een vast contactpersoon en de installatie wordt 15 jaar onderhouden. Dat is zorgeloos genieten van de zon. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op www.heumen.nl/zonnepanelenproject.