Op de zaterdag voor het carnaval ging in onze gemeente traditiegetrouw het feest van start met de overdracht van de sleutels van onze gemeente aan de nieuwe heersers in onze vastelaovend-dorpen. De macht werd overgedragen aan de prinsen, jeugdprinsen en jeugdprinsessen van de Dwarsliggers, de Strandjutters, Luilekkerland, de Raore Schutters en de Wielwaoiers! Ook dit jaar was de prins van de Meulenwiekers uit Molenhoek present.

Na mooie optredens van de jeugddansgardes greep burgemeester Joerie Minses zijn kans om de eigenlijke sleuteloverdracht in te leiden met een kort betoog over de kunstgrasvelden in onze gemeente. Naast Malden bood hij ter plekke ook de andere dorpen een eigen kunstgrasmat(je) aan!
In zijn carnavalsbuut onthulde de burgemeester gelijk ook maar de namen van de nieuw te bouwen Maldense torens. Niet alleen de wethouders maar ook onze eigen bode Teun Castelijn delen hun naam straks met een heuse ‘tower’. Natuurlijk werden de carnavalsverenigingen niet vergeten: zij kregen ieder een straatnaambordje.

Met de daaropvolgende sleuteloverdracht werd het officiële startsein gegeven voor een uitbundig carnavalsfeest. Afgesloten werd de bijeenkomst met de (ook weer) traditionele balkonscene.