De winter is een goed seizoen om te snoeien, omdat er nu weinig blad aan de takken zit en dieren een winterslaap houden. Daarom snoeien medewerkers van de buitendienst van onze gemeente de bomen en medewerkers van Dar de struiken. 

Bij het snoeien van de bomen zorgen we dat de stam vrijgehouden wordt van takken. De boomkroon kan dan breed uitgroeien wat weer genoeg ruimte voor verkeer biedt, om onderdoor te gaan. Bij regen gaan takken vaak lager hangen. Daarom verwijderen we takken op grotere hoogte. De bomen in Malden zijn klaar. Nu zijn we in Nederasselt en daarna Overasselt bezig. De bomen zijn vooraf gecontroleerd op veiligheid en noodzakelijk beheer. Het snoeien van struiken is bedoeld om de groenstrook dicht te houden. Juist door het snoeien, gaat de struik zich van onderuit weer vertakken. Als dat niet gedaan wordt, verdwijnen de takken onderin en blijven er alleen lange takken over. 

Kappen van bomen

Helaas hoort het kappen van bomen ook bij het onderhoud. In de week van 22 februari gaan we daarom enkele bomen verwijderen. Dit gebeurt aan het fietspad Triangel – Groesbeekseweg en in de groenstrook aan het Zwenkgras, bij de manege. De bomen staan daar dicht op elkaar en daardoor kunnen ze niet goed groeien. Er worden daar enkele bomen tussenuit gehaald, waardoor er meer ruimte voor de bomen komt en ook voor de struiken. Op diverse andere plekken moeten bomen gekapt worden, omdat ze in slechte staat zijn of er te weinig groeiruimte in de bodem aanwezig is. De droogte van afgelopen zomers heeft bij enkele bomen geleid tot afsterven. Natuurlijk komen er ook weer nieuwe bomen bij: we hebben voor de sneeuwval al vele nieuwe bomen geplant en gaan dit komend najaar weer aanvullen.  

Meer informatie of vragen?

U kunt altijd een melding doen via: www.verbeterdebuurt.nl of via de app. Voor meer informatie over wijkonderhoud zoals snoeien in de winter, kijkt u op www.dar.nl/heumen. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via info@dar.nl of (024) 371 60 00.