Voor speciale en uitzonderlijke prestaties belonen wij onze inwoners met een Heumense (sport) pluim. Dat is een oorkonde waarop de prestatie staat aangegeven. Bovendien krijgt de betreffende inwoner een kleine attentie. Wethouder Sport Pepijn Baneke en burgemeester Joerie Minses ontvingen afgelopen week judoka Thijn Ballering.

Thijn Ballering heeft 11 februari in Den Haag een bronzen medaille gewonnen tijdens het NK Judo onder de 18 jaar in de gewichtsklasse boven 90 kg. Na zich voor het NK gekwalificeerd te hebben door het districtskampioenschap van Midden Nederland te winnen in zijn klasse, wist Thijn in de strijd om het brons zijn tegenstander te verslaan met een houdgreep.

Thijn, 15 jaar oud, is op 6-jarige leeftijd in Uden begonnen met judo bij Verbueken Sports. Na begin 2021 met zijn ouders naar Malden te zijn verhuisd is hij, net als zijn 12-jarige zusje Fleur, overgestapt naar Stichting Top Judo Nijmegen. Daar traint Thijn met veel enthousiasme inmiddels vijf keer per week waaronder ook twee keer in de ochtend. Hierdoor mist hij een aantal lessen van zijn HAVO4-jaar, maar dat is met een goede planning geen probleem. Joerie en Pepijn hebben hun grote waardering uitgesproken voor de prestaties van Thijn!