Voor speciale en uitzonderlijke prestaties belonen wij onze inwoners met een Heumense (sport)pluim. Dit is een oorkonde waarop de prestatie staat aangegeven en daarbij krijgt de betreffende inwoner een cadeautje. Afgelopen week gaven wij sportpluimen aan twee jonge inwoners van onze gemeente.

Gezonde en energieke inwoners, dat willen we graag in onze gemeente. Daarom stimuleren we goede prestaties tijdens het sporten en geven we hier ook aandacht aan. 

Boris Vingerhoeds

Boris zit al vanaf zijn 7e bij Nijmegen Atletiek en komt uit een sportief gezin. In de beginjaren deed hij alle onderdelen binnen de atletiek, maar het laatste jaar is hij zich meer gaan richten op de echte looponderdelen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want op zondag 19 juni heeft hij tijdens het NK atletiek een bronzen medaille gewonnen op het onderdeel 2000 meter Steeplechase. Een geweldige prestatie! Boris doet naast atletiek ook nog aan voetbal en scouting en gaat nu naar examenjaar 6 vwo op de NSG.

Job van Keulen

Job doet sinds zijn 10e aan atletiek. Hij heeft vanaf dat het kon meegedaan aan officiële en onofficiële NK's. Hij heeft vijf medailles op de officiële NK’s voor de meerkamp (2x), 400m sprint (2x) en nu bij het hoogspringen. Hij was de eerste van zijn gezin die begon met atletiek en nu doen twee van de drie broers het ook. Eigenlijk is hij een meerkamper en doet hij hoogspringen als een onderdeel van de meerkamp. Op zondag 19 juni won hij een zilveren medaille op het onderdeel hoogspringen.

Wij zijn zeer trots op beide heren!