Voor speciale en uitzonderlijke prestaties belonen wij onze inwoners met een Heumense (sport) pluim. Dit is een oorkonde waarop de prestatie staat aangegeven. Bovendien krijgt de betreffende inwoner een cadeautje. Woensdag 24 mei 2023 gaven wij sportpluimen aan de broers Job en Sam van Keulen en Mare Sponselee voor hun zeer knappe atletiek- en judoprestaties!

Job van Keulen

In februari 2023 is hij Nederlands kampioen Hoogspringen geworden. Indoor. Dit was bij U20 (Onder 20). Bij hetzelfde NK werd hij 6e op Kogelstoten. Dit zijn specialisme onderdelen, maar hij wil uiteindelijk een tienkamper worden. Daar heeft hij ook al menig NK medaille op gehaald in het verleden. Job geeft ook training aan pupillen op Nijmegen Atletiek. Naast het sporten gaat hij in augustus dit jaar in Amerika (Queens University in Charlotte) studeren op een Tienkamp scholarship. 

Sam van Keulen

In augustus 2022 is hij Nederlands kampioen U16 geworden op de Steeple Chase. Op hetzelfde NK behaalde hij zilver op de 1500m. Dit was een fotofinish: Op 0.003 sec (!) van de winnaar. Vreugde en teleurstelling strijden dan om voorrang. In november 2022 is hij officieus Nederlands kampioen Cross (Veldlopen) geworden door de Warandeloop te winnen. In februari 2023 werd Sam ook 2e op het NK op de 1500m indoor U18. Ook Sam geeft training op Nijmegen Atletiek, maar hij traint zelf bij Running Team Simba. De bossen bij Malden kent hij dus wel. 

De broers van Keulen komen uit een sportief gezin met vier jongens. Ze zijn met voetbal begonnen bij Juliana, maar al snel geswitcht naar atletiek.

Mare Sponselee 

Al vanaf haar vierde jaar is Mare een groot fan van judo. Toen ze 8 jaar was mocht ze eindelijk zelf de mat op. Ze werd lid van judoschool Theunissen en coach Gerrie Theunissen begeleidde haar. Mede door haar scherpe focus en doorzettingsvermogen haalde ze al snel medailles op de kleine toernooien en daarna ging ze door naar de grote landelijke toernooien. Afgelopen november werd ze tweede van Nederland en in februari werd ze zelfs Nederlands kampioen in haar eerste jaar -18. Hierop volgden twee gouden plakken op internationale toernooien in Nederland en Duitsland. Ze ging zelfs naar Tsjechië voor een Europacup. Daar kreeg een podiumplek met een bronzen medaille toen ze tegenstanders uit onder andere Turkije en Italië versloeg. Mare traint ontzettend veel en dit doet ze met heel veel plezier. Naast het trainen vindt ze het ook erg leuk om te helpen met het trainen van de jongere judoka’s op haar judoschool.