De landelijke vaccinatiecampagne tegen het coronavirus is onlangs van start gegaan. In deze fase betreft het vooral medewerkers in de zorg en oudere (80+), kwetsbare mensen. Binnen afzienbare tijd wordt ook gestart met het vaccineren van alle andere Nederlanders. Om dit op grote schaal mogelijk te maken is de GGD Gelderland-Zuid druk bezig met het openen en voorbereiden van extra vaccinatielocaties in de regio. Eén van deze locaties komt in de gemeente Heumen, tegenover Hatertseweg 11 in Malden. 

Hier, naast de Vierdaagsecamping, komt een paviljoen met 8 priklijnen en een parkeerterrein. Na een uitgebreide studie blijkt deze locatie het meest geschikt om een dergelijk grootschalig project te kunnen huisvesten. 

Planning

Er wordt vanaf 15 februari een grote tent van ongeveer 2.000 m² gebouwd, waarbij ook parkeerplaatsen aangelegd worden. Aan de voorkant komen parkeerplaatsen voor de bezoekers en aan de achterzijde is er parkeerruimte voor het personeel. Rond half maart zal de locatie gereed zijn en wordt het paviljoen in gebruik genomen. 

Verkeersplan

Om het verkeer van en naar het paviljoen in goede banen te leiden en om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen, is een verkeersplan gemaakt in samenspraak met de gemeente Heumen en Traffic Support, specialist op dit gebied. Daarnaast komen er verkeersregelaars op de locatie en in de directe omgeving.