De buitendienst van onze gemeente gaat vanaf deze maand ruim 50 bomen planten. Afgelopen jaar hebben we via ons digitale platform: ‘Heumen praat mee’, gevraagd op welke locaties bomen geplant konden worden. Diverse plekken werden door inwoners aangegeven, maar we gaan nog meer doen.

Via Heumenpraatmee gaven inwoners onder andere de volgende plekken aan: De Oude Kleefsebaan en Koningin Wilhelminastraat in Overasselt, Kastanjelaan en Meidoornpark in Malden. Daar komen uiteraard bomen. In het Lierdal plantten vrijwilligers van Samen Doen een zestal bomen om schaduw voor het vee te bieden. In ons buitengebied hebben deelnemers van de landschapsimpuls in november bijna 70 (fruit)-bomen geplant. Het project loopt door en er zijn al weer nieuwe aanmeldingen. De overige te planten bomen staan heel verspreid over de gemeente.

Bomen vervangen

In de kernen gaan we in ons onderhoud bomen vervangen, omdat deze te groot werden voor de omgeving of ziek waren. Daarvoor gaan we nieuwe aanplanten. Aan de Grootveldschelaan komen 12 bomen, daar waar eerst de grote bomen zijn gekapt. 

Nieuwbouwprojecten

Ook zijn er bomen geplant of in voorbereiding in de nieuwbouwprojecten De Veldschuur, Kroonwijkpark, Coehoornhof en Vieracker. Komende maand gaat de Provincie Gelderland de wadi’s aan de Rijksweg aanplanten met bomen, gras en struiken.