Op woensdag 17 maart 2021 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Om te kunnen stemmen ontvangt u uiterlijk 3 maart een stempas van de gemeente Heumen in uw brievenbus. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Neem naast uw stempas ook een identiteitsbewijs mee. Stemmen kunt u in één van de stemlokalen in de gemeente Heumen.

Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen veilig kan stemmen. Want elke stem telt. Zo nemen wij extra maatregelen in de stemlokalen om het stemmen zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen. Vooral voor risicogroepen gaat een aantal stemlokalen al open op 15 en 16 maart. Kiezers van 70+ kunnen ook per brief stemmen. En heeft u coronaklachten? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen.
Meer weten? Ga naar www.elkestemtelt.nl.

Stemlocaties

In de gemeente Heumen zijn 8 stemlocaties. U kunt zelf kiezen in welke locatie u gaat stemmen. Alle stemlocaties zijn toegankelijk voor mindervaliden. U vindt de stemlokalen op: www.heumen.nl/stemlocaties Er zijn twee locaties gewijzigd. In plaats van Woonvorm de Lage Horst richten we dit keer bij Sportcentrum Malden een stemlokaal in. En in plaats van basisschool de Tovercirkel kunt u terecht bij het Multifunctioneel centrum Maldensteijn.

Eerder stemmen

Voor een veilig verloop van de Tweede Kamerverkiezing kunt u eerder stemmen dan 17 maart 2021. Heeft u een kwetsbare gezondheid of valt u in een risicogroep? Maak dan gebruik van vervroegd stemmen op maandag 15 en dinsdag 16 maart. Op deze dagen zijn er 2 stembureaus geopend van 07:30 tot 21:00 uur: Multifunctioneel centrum Maldensteijn en het Verenigingsgebouw in Overasselt. Op deze manier kunt u de drukte vermijden op de stembureaus die op 17 maart geopend zijn.

Stemmen per brief voor inwoners van 70 jaar en ouder

Iedereen moet veilig kunnen stemmen. Juist nu er problemen zijn met het coronavirus. Daarom mag iedere inwoner van de gemeente Heumen van 70 jaar of ouder per brief stemmen. We noemen dit een briefstem. U hoeft zelf niets aan te vragen. Bent u 70 jaar of ouder op 17 maart 2021? Dan sturen wij u automatisch per post alles wat u nodig heeft voor stemmen per brief. U hoeft niet per brief te stemmen, het mag. U mag met uw stempas ook zelf gaan stemmen in het stemlokaal.

Stemmen door een ander

Als u niet in de gelegenheid bent zelf te gaan stemmen, kunt u iemand anders machtigen dit voor u te doen. Deze persoon kan namens u stemmen op het moment dat hij of zij zelf een stem uitbrengt. U kunt iemand machtigen door de gegevens op de achterkant van uw stempas in te vullen. De gemachtigde moet uw stempas, samen met een kopie van uw identiteitsbewijs, meenemen naar het stembureau.

Stempas kwijt

Ontvangt u geen stempas of bent u uw stempas kwijt, dan kunt u tot uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur een vervangende stempas aanvragen. Dit kan online of bij de balie van de afdeling Publiekszaken. U maakt hiervoor eerst een afspraak en neemt uw legitimatiebewijs mee.

Meer informatie

Op www.heumen.nl/verkiezingen vindt u alle informatie over veilig stemmen in gemeente Heumen of als u wilt stemmen in een andere gemeente.