Ik heb nog geen btw-teruggave ontvangen van de Belastingdienst, hoe zit dat?

Het duurt meestal 2 à 3 maanden voordat de Belastingdienst de btw rechtstreeks op uw bankrekening terugstort. Afhankelijk van de drukt bij de Belastingdienst kan deze termijn mogelijk langer zijn.

Waar kan ik terecht met vragen over mijn btw-teruggave?

Veel informatie over de btw-teruggave kunt u terugvinden in de folder ‘BTW Teruggave Heumen’. Deze folder zat bij de ondertekende zonnepanelen overeenkomst die u van ons ontvangen heeft. Verder kunt u informatie vinden op de site www.btwteruggaveheumen.nl

Mocht u hier geen antwoord op uw vraag vinden, dan kunt u naar de gemeente bellen via telefoonnummer 14 024.

Een financieel voordeel is al vanaf de eerste maand van deelname aan het Zonnepanelenproject Heumen mogelijk. Hoe kan dit?

Dit komt doordat de maandelijkse aflossing van de lening lager is dan de besparing op uw huidige maandelijkse energierekening. Na vijftien jaar is de lening volledig afgelost, U kunt daarna nog zo’n tien jaar volledig rendement en voordeel van de zonnepanelen hebben. De daadwerkelijke kostenbesparing die u behaalt, wordt mede bepaald door het maatwerkadvies en de ontwikkeling van de elektriciteitsprijzen.

Is de lening een verplichte voorwaarde voor de deelname aan het Zonnepanelenproject Heumen?

Nee, dit is niet verplicht. U kunt ervoor kiezen versneld of zelfs in één keer af te lossen (boetevrij).

Is er bij het Zonnepanelenproject Heumen ook sprake van een eventuele btw-teruggave?

Ja. Om in aanmerking te komen voor een btw-teruggave dient de deelnemer een aanvraag in te dienen. De deelnemer wordt hierbij ontzorgd door de gemeente. Zoals het er nu naar uitziet hoeft u slechts een volmacht af te geven, kopie van een paspoort te hebben en een formulier in te vullen. De rest wordt uit handen genomen. Als u de terugontvangen btw direct wilt inzetten voor de aflossing op de lening, dan kan dat.

Wordt er vóór deelname een BKR toets uitgevoerd?

Nee, er vindt geen BKR-toets plaats.

Met wie gaat de deelnemende inwoner een contract aan?

De inwoner sluit een contract met de gemeente Heumen.

Inwoners die deelnemen aan het project ondertekenen een contract dat betrekking heeft op zowel de lening als de levering van de zonnepanelen?

Ja, beide aspecten zijn geïntegreerd in één contract.

De deelnemende inwoners worden in het project geheel ontzorgd. Wat betekent dat precies?

Alle handelingen die noodzakelijk zijn voor aanleg, beheer en onderhoud worden door de serviceprovider overgenomen.

Wat is het verschil en voordeel van het Zonnepanelenproject Heumen ten opzichte van de bestaande regelingen zoals de duurzaamheidslening van de provincie Gelderland?

Het Zonnepanelenproject Heumen biedt naast de financiering ook een gehele ontzorging aan. Hiermee wordt het gehele traject van aanleg, onderhoud, garantie en service voor de deelnemer geregeld.

Ik heb een aanvraag voor een offerte voor zonnepanelen ingediend, maar ik heb nog geen reactie ontvangen.

U kunt contact opnemen met Volta Solar, telefoonnummer 088-0237484. Bij geen reactie van Volta Solar kunt u contact opnemen met de gemeente Heumen.

Ik heb een offerte ontvangen van Volta Solar, maar de prijs blijkt hoger te zijn dan bij een andere aanbieder van zonnepanelen.

De prijs van Volta Solar ligt soms iets hoger dan die van andere aanbieders. Dat komt door de complete ontzorging en de garantie die Volta Solar aanbiedt. Vindt u de prijs belangrijker dan de ontzorging en de garantie? Dan kunt u uiteraard afspraken maken met een andere aanbieder van zonnepanelen. U kunt dan gebruik maken van de duurzaamheidslening van de gemeente Heumen om deze zonnepanelen te financieren.