Op woensdag 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het waterschap. Dus 2 verkiezingen op 1 dag!

Verkiezingen Provinciale Staten

Kiezers uit de gemeente Heumen stemmen voor de leden van de Provinciale Staten van Gelderland. Zij nemen de komende 4 jaar besluiten voor de provincie Gelderland. Bijvoorbeeld over wegen, het behoud van een natuurgebied of de komst van een bedrijventerrein.

Wat doet de provincie?

Wat zijn de taken van de provincie? En wat doen de statenleden? We leggen het uit in de infographic 'Wat doet de provincie?'.

Waterschapsverkiezingen

Kiezers uit de gemeente Heumen stemmen voor de leden van het Waterschap Rivierenland. Een waterschap zorgt voor het waterbeheer in een bepaald gebied. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat wij genoeg en schoon water hebben. En het beschermt ons tegen te veel water. Bekijk de video voor een uitleg over wat een waterschap precies doet. 

Wat doet een waterschap?

Wat doet een waterschap eigenlijk? We leggen het uit in de infographic 'Wat doet een waterschap?'

Partijen en kandidaten

Meer informatie over de provincie, de partijen en de kandidaten vindt u op de website van de kiesraad (externe link)en de website van de provincie Gelderland(externe link).

Meer informatie over het waterschap, de partijen en de kandidaten vindt u op de website van de kiesraad(externe link) en de website van het waterschap Rivierenland(externe link).