Vorig jaar is het asfalt (deels) vernieuwd op de Looistraat en Vosseneindseweg in Heumen en de Hatertseweg, Kerkweg en Westerkanaaldijk in Malden. De rode fietsstroken konden niet direct op het nieuwe asfalt aangebracht worden en daarna waren de weersomstandigheden te nat of te koud.

Deze werkzaamheden staan nu gepland tussen 5 en 14 juni van 7.00 tot 17.00 uur en bestaan in hoofdzaak uit het schoonmaken van het wegoppervlak (de weg is dan niet afgesloten) en het aanbrengen van rode fietsstroken. Tijdens het aanbrengen van de fietsstroken worden de wegen afgesloten voor het doorgaande verkeer en fietsverkeer. Hiervoor worden omleidingen ingesteld en eventueel verkeersregelaars ingezet.

Bedrijven en aanwonenden blijven in principe bereikbaar tijdens de uitvoeringsperiode. Maar tijdens het aanbrengen van het rode emulsie-asfaltbeton (EAB) ter plaatse van uw inrit is uw woning of perceel tijdelijk niet bereikbaar. EAB heeft even tijd nodig om te drogen en is, afhankelijk van de weergesteldheid, na circa 30 minuten overrijdbaar. EAB is ca. 3 mm dik en bestaat uit zand, kleurstof en bitumen. Omdat bitumen zwart is, is EAB vlak na aanbrengen nog donker van kleur. EAB zal in de loop van de tijd als gevolg van weersinvloeden en het berijden door het verkeer rood worden. 

Weersomstandigheden en planning

De planning van de werkzaamheden vindt u  onderaan deze pagina. De werkzaamheden worden gecombineerd met andere werkzaamheden in de gemeente Heumen en als gevolg hiervan én van eventuele neerslag kan de planning wijzigen. 

Overlast

Tijdens de werkzaamheden ontstaat er hinder voor het verkeer en omwonenden. Hiervoor treft de gemeente maatregelen zoals vooraankondigingen, afzettingen, omleidingen en/of begeleiding door verkeersregelaars. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Eventueel informeert de aannemer u via een bewonersbrief als de werkzaamheden bij u voor de deur plaatsvinden.