In december ging de energie bespaar actie voor huiseigenaren in gemeente Heumen van start. Huiseigenaren konden een voucher aanvragen om gratis kleine energiebesparende producten aan te schaffen. De voucher had een waarde van 65 euro. Meer dan 1.200 huishoudens hebben hiervan gebruikgemaakt en kochten energiebesparende producten. Vooral ledlampen, tochtstrips, stekkerdozen met aan/uit knop en overig (klein) isolatiemateriaal blijken populair.

De actie is een onverwacht groot succes. Binnen enkele dagen waren er zoveel vouchers verzilverd, dat het volledige budget was vergeven. Wie vanaf 29 december de voucher nog wilde aanvragen of verzilveren, viste dan ook helaas achter het net.

Deze actie is mogelijk gemaakt met de RRE-uitkering van de rijksoverheid. Het enthousiasme waarmee is gereageerd, toont aan dat een dergelijke actie een laagdrempelig en werkzaam middel is om aan de slag te gaan met energiebesparing. Mocht er in de toekomst opnieuw budget beschikbaar komen, dan is een dergelijke actie zeker voor herhaling vatbaar.