Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in onze samenleving. Ieder jaar in november besteedt de gemeente dan ook extra aandacht aan iedereen, die liefdevol en intensief zorgt voor iemand die woont in gemeente Heumen. De gemeente doet dit in de vorm van een cadeaubon; de mantelzorgwaardering.

Mantelzorgers zijn belangrijk in onze samenleving. Zij nemen zorg uit handen en dankzij hen kan degene die zij verzorgen zoveel mogelijk meedoen in de samenleving. Mantelzorg bieden is niet altijd vanzelfsprekend en zeker niet altijd gemakkelijk.

Mantelzorgwaardering gemeente

Met de mantelzorgwaardering toont het college van de gemeente Heumen haar dankbaarheid. Veel mensen zien zichzelf niet als ‘mantelzorger’. Daarom kunnen inwoners die zorg ontvangen, mantelzorgers elk jaar aanmelden voor de mantelzorgwaardering. Rond 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, ontvingen bijna 250 mantelzorgers uit onze gemeente de mantelzorgwaardering met een persoonlijke kaart in hun brievenbus. Eerder ontvingen 12 jongere mantelzorgers een voor hen toepasselijke waardering.

High Tea Mantelzorg Heumen

Mantelzorg Heumen organiseert jaarlijks in het kader van de dag van de mantelzorg, een bijeenkomst voor mantelzorgers. Dit doet zij al een aantal jaren in samenwerking met Conferentieoord De Poort. Hier kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en smakelijk genieten van een high tea of warm buffet. Gezien de COVID-maatregelen is voor dit jaar een andere invulling van deze dag gezocht en kreeg de mantelzorger – na aanmelding – een heerlijke high tea thuisbezorgd. Enkele zeer betrokken inwoners uit onze gemeente, vrijwilligers van Buurtvervoer Heumen en medewerkers van Malderburch gingen dinsdagmiddag 10 november op pad om de high teas te bezorgen.

Wethouder Frank Eetgerink was daarbij aanwezig: “Normaal gesproken bedanken wij enkele mantelzorgers ook met een persoonlijk bezoek. Helaas kon dat dit jaar geen doorgang vinden. Juist in deze tijd, waarin aandacht en steun van mantelzorgers van onschatbare waarde is en er een extra beroep op ze wordt gedaan, vind ik het fijn dat we mantelzorgers op deze manier toch in het zonnetje kunnen zetten en hen kunnen bedanken voor hun inzet!”

Ook Mantelzorg Heumen vindt het erg belangrijk de mantelzorgers juist op deze dag van dit bijzondere jaar extra aandacht te geven. Omdat zij door alle maatregelen gedurende dit jaar mogelijk extra belast zijn geweest met zorgtaken. De hartverwarmende reacties van mantelzorgers laten zien dat deze actie door veel mantelzorgers erg is gewaardeerd: “Wat een leuk idee om de mantelzorger een high tea te bezorgen. Maakt toch wat goed voor het missen van de gezellige dag”, “Voelt goed dat mensen aan je denken in deze onzekere tijd” en “Jammer, dat de dag van de mantelzorg niet door kan gaan zoals andere jaren, maar ik vind het wel bijzonder en hartverwarmend dat jullie weer erg jullie best hebben gedaan om er toch iets speciaals van te maken. Zo voelen wij ons erg gezien in het mantelzorg zijn”, aldus enkele mantelzorgers.

Mantelzorger in Heumen

Bent u mantelzorger en woonachtig in de gemeente Heumen? Bij ‘Mantelzorg Heumen’ weten ze hoe bijzonder het is om er voor een ander te zijn. U kunt er terecht voor informatie, advies en ondersteuning. U kunt zich ook laten registreren als mantelzorger, zodat u gebruik kunt maken van de diensten van Mantelzorg Heumen. U staat er niet alleen voor. Zij helpen u graag. Bel voor meer informatie naar: 024 – 357 05 70. U kunt ook mailen naar mantelzorgheumen@malderburch.nl.