Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in onze samenleving. Ze ondersteunen hun naaste met hun zorg.  Elk jaar besteedt de gemeente in november extra aandacht aan iedereen, die liefdevol en intensief voor iemand zorgt. Door corona is vaak een groter beroep op mantelzorgers gedaan dan in andere jaren. Een extra reden om ze in het zonnetje te zetten!

Mantelzorgwaardering gemeente

De mantelzorgwaardering is een cadeaubon voor mensen die zorgen voor iemand die in onze gemeente woont. Hiermee toont het college van de gemeente Heumen haar dankbaarheid. Veel mensen zien zichzelf niet als ‘mantelzorgers’. Daarom kunnen inwoners die zorg ontvangen, hun mantelzorgers elk jaar vóór 1 oktober aanmelden voor deze waardering. Rond 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, ontvingen ruim 300 mantelzorgers van onze gemeente de mantelzorgwaardering met een persoonlijke kaart. Eerder dit jaar kregen 31 jonge mantelzorgers al een - voor hen toepasselijke - waardering. 

Dag van de Mantelzorg 9 november

De lokale Dag van de Mantelzorg vond op 9 november plaats, georganiseerd door Mantelzorg Heumen. Mantelzorgers konden kiezen uit een high tea of diner bij Conferentieoord de Poort. De andere optie was om thuis een heerlijke huisgemaakte taartselectie te ontvangen. 

Het was een gezellige dag in De Poort. Er was volop tijd om elkaar te ontmoeten en smakelijk te genieten. De hartverwarmende reacties laten zien dat het door veel mantelzorgers erg is gewaardeerd: “Wat was het fijn om er even tussenuit te zijn en elkaar weer te ontmoeten” en “Het was een geweldige avond! Super verzorgd. Ik zat wederom aan een leuke tafel. Allemaal nieuwe mensen maar je vindt dan toch je weg met elkaar. Fantastisch!” en “Echt een uitje! Even niet zorgen, maar er wordt voor ons gezorgd”, aldus enkele mantelzorgers.

(v.l.n.r.) Kim Falk, wethouder Ans Stunnenberg, Anita de Roos, chef-kok Adrian en Berthold Achterberg bij het diner voor mantelzorgers in de Poort

Wethouder Ans Stunnenberg was aanwezig om het diner te openen: “Mantelzorg is iets wat je overkomt, zonder dat je zelf beseft dat je mantelzorger bent. Je doet het gewoon. Fijn om de mantelzorgers op deze manier persoonlijk te kunnen bedanken voor hun inzet en steun”. 

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorg bieden is niet altijd vanzelfsprekend en zeker niet gemakkelijk. Als mantelzorger staat u er niet alleen voor. Mantelzorg Heumen biedt een luisterend oor, en als u wilt ondersteuning. Bel voor meer informatie naar: (024) 357 05 70. U kunt ook mailen naar mantelzorgheumen@malderburch.nl.