Mensen die actief zijn en regelmatig contact hebben met anderen, zijn over het algemeen gelukkiger en leven langer. In contact met anderen voelen we ons meer gezien, gehoord én welkom. In de Weken van de ontmoeting in onze gemeente staan ontmoeting en verbinding centraal. Er zijn weer verschillende activiteiten op touw gezet waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. 

Weken vol verbindende activiteiten

Inmiddels is de lijst uitgegroeid tot 25 verschillende activiteiten, zoals muziekoptredens, dans en swingavonden en elkaar ontmoeten met verschillende activiteiten. Ook is de lijst aangevuld met 12 verschillende sport- en beweegactiviteiten die gratis zijn te volgen. U kunt u zelfs aanmelden voor een fittest, waarbij gekeken wordt wat er bij u past. Op de website: www.heumenontmoet.nl(externe link) vindt u het hele overzicht van alle activiteiten. Deze kan nog verder worden aangevuld, dus houd deze website in de gaten. Of volg de berichten op social media en in het Gemeentenieuws. Kom erbij! Schuif aan bij de activiteiten in de dorpen. Wie weet levert het leuke contacten of een nieuwe hobby op.

30 september ‘Hapjes en Kunstfestival’

Als kers op de grote taart wordt er tijdens de Weken van de Ontmoeting op zaterdag 30 september in het winkelcentrum Malden van 10.00u tot 16.00 uur het ‘Hapjes en Kunstfestival’ georganiseerd.

Het binnenplein wordt omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Bij de opening zal wethouder Rob Engels het convenant ‘Één tegen eenzaamheid’ ondertekenen. Hierbij neemt de gemeente haar verantwoordelijkheid om zich in te zetten, om ontmoeting tussen inwoners te stimuleren en eenzaamheid te verminderen. Tijdens dit festival worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Kijk op:heumenontmoet(externe link) voor het programma!


Organisaties die dit initiatief ondersteunen:
•    Werkgroep eenzaamheid (vanuit de werkconferentie)
•    Gemeente Heumen en de Kerngroep eenzaamheid
•    Bibliotheek Gelderland zuid
•    Winkelcentrum Malden