Energie wordt duur betaald tegenwoordig. Door uw huis beter te isoleren, woont u comfortabeler, zorgt u voor minder CO2-uitstoot en daalt uw energierekening. De uitvoering daarvan is vaak goedkoper dan veel mensen denken. 

Zo bespaart u met goede dakisolatie jaarlijks honderden euro’s op uw energierekening. Als u de zolder verwarmt, is het voordeel in een gemiddelde hoekwoning of 2-onder-1-kap zo’n 750 euro per jaar. Bij een onverwarmde zolder bespaart u ongeveer 400 euro. En in de zomer blijft het door isolatie een stuk koeler.

Tips 

Het is raadzaam om meerdere offertes op te vragen bij gecertificeerde isolatiebedrijven, en deze offertes zorgvuldig te vergelijken. Informeer de bedrijven goed over de staat van het dak en over eventuele toekomstplannen die u heeft om bijvoorbeeld een dakkapel te plaatsen, of zonnepanelen. Informeer hen ook als er vocht is, of verkleurde plekken op zolder. Vocht kan immers het hout in het dak aantasten en voor problemen zorgen. 

Loket Duurzaam Wonen Plus

Wilt u meer weten over het isoleren van dak, gevel, glas of vloer (of misschien wilt u het zelf uitvoeren), kom langs op het spreekuur van Loket Duurzaam Wonen op donderdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur in het gemeentehuis te Malden. Maak een afspraak via uw gemeente of via www.duurzaamwonenplus.nl. Een e-mail sturen naar info@duurzaamwonenplus.nl kan natuurlijk ook.