Het wandelroutenetwerk Mook en Middelaar is sinds dit voorjaar klaar voor gebruik. Onze gemeente heeft samen met de gemeente Mook en Middelaar gezorgd voor de verbinding met het wandelroutenetwerk Rijk van Nijmegen Zuid dat ligt in het gebied tussen Heumen en Alverna. Ook is de Zweef Inn in Malden als één van de 7 startpunten in het Mookse wandelnetwerk  opgenomen. Het wandelroutenetwerk Mook en Middelaar bestaat uit circa 70 knooppunten en 70 kilometer wandelpaden. 

Wethouder Toerisme, Maarten Schoenaker van de gemeente Heumen, vindt het nieuwe wandelroutenetwerk een belangrijke aanwinst. Maarten: “Voor de wandelaar ontstaat er nu een groot aaneengesloten wandelgebied ten zuiden van Nijmegen met een grote variatie aan landschappen en natuurgebieden, dat een rijke cultuurhistorie heeft; van de lapjesboom van de Hoemannen van Walrick tot de Slag op de Mookerhei met de legende van Kiste Trui.”

Zweef Inn

Steven Balsem, uitbater van de Zweef Inn, is ook blij met de nieuwe wandelmogelijkheden. Steven: 
“De Zweef Inn wordt al veel bezocht door de actieve recreant. Mountainbikers en wandelaars weten ons terras goed te vinden. Met het Mookse wandelroutenetwerk is de Zweef Inn nog beter in beeld als startpunt of rustpunt voor de wandelaar.”

Wandelkaart

Bij de VVV’s in de regio, o.a. in Van der Valk Hotel Molenhoek, is de wandelkaart verkrijgbaar. Ook kan iedereen via de wandelplanner op www.visitnijmegen.nl zelf een knooppuntenroute samenstellen.