In de zomer van 2021 is in Overasselt de nieuwe Plus supermarkt van Derks geopend. Met 1000 m2 winkelruimte, een lunchroom, een bakkerij en een carwash is dit een flinke aanwinst voor het dorp.

Aan duurzaamheid is de nodige aandacht besteed. Het dak ligt nagenoeg vol met 844 zonnepanelen van maar liefst 455 Wattpiek. Deze zonnepanelen zorgen voor een geschatte jaaropbrengst van 338.000 kWh, vergelijkbaar met het verbruik van zo'n 100 huishoudens. De stroom wordt gebruikt voor de winkel en voor de 4 laadstations voor elektrische voertuigen.

Zelf zegt de familie Derks daarover op hun website: "Door alle aandacht voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen is het inmiddels algemeen bekend dat we rap betere en meer duurzame energiebronnen moeten ontwikkelen, zodat we onze planeet leefbaar houden. Door gebruik te maken van zonnepanelen leveren we hier een bijdrage aan, aangezien de zon namelijk een schone energiebron is. Terwijl onze fossiele brandstoffen langzaam maar zeker op raken, is zonne-energie een onuitputtelijke energiebron." Een deel van deze stroom wordt uiteraard direct in de winkel verbruikt, maar ook voor 4 laadstations van ieder 22 kW. Daarmee is de gemiddelde elektrische auto in een uur tot anderhalf uur op te laden, terwijl u ondertussen gezellig boodschappen doet.