Woont u in de gemeente Heumen, dan krijgt u de aanslag voor de gemeentelijke belastingen van Munitax. Op de website van Munitax vindt u alle informatie over uw gemeentelijke belastingaanslag.

U vindt er informatie over de tarieven, het inzien van uw taxatieverslag en het maken van bezwaar, bijvoorbeeld tegen uw WOZ-waarde. U kunt via de website ook kwijtschelding aanvragen en een automatische incasso aanvragen of veranderen. Ook voor informatie over de OZB (de onroerende zaakbelasting), hondenbelasting, afvalstoffenheffing en rioolheffing kunt u terecht op de website van Munitax.

WOZ waarde bepalen

Elk jaar stelt onze gemeente de waarde van woningen en bedrijfspanden vast. In deze animatie (https://bit.ly/3gcuJrb) leggen we uit hoe we dat doen en hoe u zelf snel, eenvoudig en gratis bezwaar kunt maken. De taxateurs van Munitax doen elk jaar hun uiterste best om zo nauwkeurig mogelijk de WOZ-waarde van uw woning te bepalen. Maar wat als u het niet eens bent met de waarde? Neem dan contact met ons op of maak zelf bezwaar. Kijk voor meer info op: www.munitax.nl/woz

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u bellen met Munitax via telefoonnummer 024-67 80 962. Munitax is elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30-12.30 uur.

Twijfelt u over de juistheid van uw aanslag? Of bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Dan adviseren we u altijd eerst te bellen met Munitax. Eén telefoontje kan veel ophelderen en een bezwaarprocedure voorkomen. En daar zijn zowel u, als Munitax, bij gebaat.

Waterschapsbelasting

Voor vragen over de waterschapsbelasting kunt contact opnemen met BSR via telefoonnummer 0344 704704. BSR is bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur. Of kijk op de website van BSR.