Wat houdt het Zonnepanelenproject Heumen in?

Voor alle inwoners, ondernemers en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting heeft gemeente Heumen een voordelig zonnepanelenproject. Met dit project sluit u een contract af met de gemeente Heumen voor het leveren en plaatsen van zonnepanelen. Inclusief onderhoud en garantie, voor 15 jaar. Als u wilt, kunt u daarvoor een gunstige lening afsluiten die u binnen 15 jaar aflost.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Via de website Zonnekaart.nl kunt u zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. U vult uw adres in en ziet dan direct of uw dak geschikt is. U krijgt ook een eerste inschatting van het aantal zonnepanelen dat op uw dak geplaatst kan worden.

Als u zich definitief aanmeldt voor het project, komt de serviceprovider namens de gemeente (de uitvoerende partij) bij u langs om uw mogelijkheden specifiek te beoordelen.

Kan iedereen mee doen aan het Zonnepanelenproject Heumen?

Ja, de manier waarop het Zonnepanelenproject is ingericht maakt het juist voor alle inwoners in Heumen mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Ongeacht de gezinssamenstelling, het energiegebruik of de financiële situatie.

Ik woon in een appartementencomplex dat deel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Kan een VvE meedoen aan het Zonnepanelenproject Heumen?

Dit is mogelijk. Het gemeenschappelijk verbruik van het appartementencomplex kan geproduceerd worden door middel van de zonnepanelen. Denk hierbij aan het elektriciteitsverbruik voor de lift, verwarmingspompen en traphuisverlichting.

Ik wil mijn zonnepaneleninstallatie uitbreiden. Kan dat met dit project?

U kunt uw bestaande zonnepaneleninstallatie uitbreiden via deelname aan het Zonnepanelenproject Heumen.

Wat gebeurt er als ik aan het project deelneem, maar over 10 jaar wil verhuizen? Treedt de nieuwe bewoner in dat geval in de rechten en plichten van de voormalige bewoner?

Bij de verkoop van de woning zijn er voor de deelnemende inwoner twee mogelijkheden:

  1. De lening wordt in één keer afgelost waardoor de inwoner vrijelijk over de zonnepaneleninstallatie kan beschikken en hij/zij deze evt. kan meenemen naar de nieuwe woning.
  2. Het contract (en/of de lening) in het kader van het project wordt één-op-één overgenomen door de nieuwe bewoner.

Is het mogelijk om zelf een merk en type zonnepaneel en/of omvormer te kiezen?

Bij de aanbesteding van het project is aan de serviceprovider gevraagd een specificatie aan te leveren van de materialen en componenten (zoals zonnepanelen en de omvormer) die toegepast worden in het project. Vooraf hebben de gemeenten minimale eisen gesteld aan deze producten. De serviceprovider heeft in zijn inschrijving aangegeven met welke producten hij in het project zal werken en welke keuze u als deelnemer hebt. Als u deelneemt aan het project kunt u een keuze maken tussen standaard blauwe panelen met een aluminium rand en zwarte panelen die voorzien zijn van een matzwart frame.