In de periode van 2019 tot en met augustus 2022 heeft de gemeente een samenwerkingsverband gehad met Volta Solar uit Limburg. Inwoners konden zonnepanelen laten plaatsen, waarbij de kosten door de gemeente werden voorgefinancierd en in maximaal 15 jaar door de bewoners werden terugbetaald tegen een lening met lage rente. In de kosten waren ook garantie en onderhoud opgenomen.

Deze samenwerking is in 2022 beëindigd. Door de sterk gestegen kosten en het ontbreken van voldoende installateurs, heeft het moederbedrijf van Volta Solar (Essent) besloten om alleen nog actief te blijven binnen de provincie Limburg. Dat betekent dat vanaf nu geen nieuwe aanvragen meer in behandeling genomen worden. Reeds toegezegde afspraken over plaatsing van zonnepanelen worden gewoon nagekomen.

Uiteraard blijven ook de garantie en het onderhoud binnen de gemaakte afspraken vallen. Dat wil zeggen dat vanaf moment van plaatsing een garantieperiode van 15 jaar van toepassing is.

Toekomstbestendig Wonen Lening

Nu we niet meer samenwerken met Volta zijn er andere mogelijkheden om de aanschaf van onder andere zonnepanelen te faciliteren. Zo kunt u onder andere gebruikmaken van de Toekomstbestendig Wonen Lening, een lening die u kunt afsluiten bij uw gemeente. In samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, wordt deze lening tegen een gunstig rentetarief aangeboden. U kunt de lening gebruiken om zonnepanelen aan te schaffen, maar u kunt deze ook inzetten om uw huis te isoleren of om een warmtepomp te laten installeren zodat u uiteindelijk minder energie (vooral minder gas) verbruikt. Meer informatie vindt u op: https://www.heumen.nl/toekomstbestendig-wonen-lening of https://regionaalenergieloket.nl/heumen(externe link).

Gezamenlijke inkoopactie

Wilt u deelnemen aan een gezamenlijke inkoopactie door Heumen Duurzaam en Groen voor zonnepanelen of andere verduurzamingsmaatregelen voor uw woning, bijvoorbeeld voor spouw-, glas- of vloerisolatie? Bel dan met Menno Arendz: tel. 06 - 543 062 48.