Op 2 juni 1964 gaven Chris Van der Ligt (84) en Albert Peters (87) elkaar in het oude gemeentehuis van Overasselt het ja-woord. Dat is inmiddels 60 jaar geleden en ter gelegenheid daarvan kwam burgemeester Joerie Minses naar de Tulpstraat in Malden om hen te feliciteren. Als cadeau overhandigde hij het diamanten bruidspaar een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte én een mooie bos bloemen.

Albert is de oudste uit een gezin van 8 kinderen en groeide op in boerderij De Nonnenhof in Malden. Chris komt uit Overasselt en groeide op in een gezin van 4 kinderen. Ze leren elkaar kennen op de kermis van Hatert in Nijmegen. Begin jaren ’60 was dansen op de kermis vergelijkbaar met het bezoek aan een festival nu. Een eerste dans, een eerste praatje, een leuke klik en de vonk sloeg over.

De Nonnenhof is de oudst bekende boerderij sinds de Middeleeuwen van Malden. Tijdens de luchtlandingen in 1944 wordt de boerderij onbewoonbaar door ontploffende munitie aan een parachute die op de aangrenzende boerderij neerkomt. De nieuw gebouwde Nonnenhof kan in 1949 weer betrokken worden door de familie Peters. Daar gaat Albert ook al jong aan de slag voordat hij bij molenaar Thijssen in Malden gaat werken. Later verzorgt hij de tuinen, het bos en het vee rondom Jachtslot Mookerheide voor de zusters Dominicanessen van Bethanië om uiteindelijk bij het Radboud in dienst te treden als dierenverzorger en laborant. Dit doet hij 41 jaar met veel plezier.

Chris staat hem al die jaren bij en zorgt dat thuis met 2 opgroeiende kinderen alles op rolletjes loopt. Daarnaast werkt Chris als vrijwilliger bij De Schakel waar kleding wordt ingezameld voor ontwikkelingslanden. Als liefhebberij heeft ze jarenlang gezongen in een koor. En uiteraard heeft ze genoten van het oppassen op de 4 kleinkinderen.

Albert doet veel vrijwilligerswerk, voor de KBO, vroeger op Koninginnedag en voor de Vierdaagse en nog steeds voor Tafeltje-dek-je. Hij houdt erg van tuinieren en helpt nog regelmatig bij zijn broer op de boerderij.

Beiden zijn fanatieke wandelaars. Zowel Chris als Albert hebben heel vaak de Nijmeegse Vierdaagse en andere meerdaagse wandelmarsen gelopen. Ook maakten ze op vakantie heel graag bergwandelingen. 

Het kerkelijk huwelijk werd overigens op 9 juli 1964 ingezegend in de H. Antonius Abt Kerk in Overasselt. Een feest (in kleine kring) ter gelegenheid van het diamanten huwelijk wordt zeker gevierd. Dat staat in juli na de Vierdaagse gepland.

Namens het gemeentebestuur nogmaals van harte gefeliciteerd met het diamanten huwelijksjubileum.