De Oekraïense kunstenares Tatiana Rylina en Vughtse inwoonster Carola Mokveld zijn de initiatiefneemsters van het opstarten van het project ‘Tree of connection’. Zij willen door middel van het werken met kunst, mensen samen brengen. Zij werken in Vught en omstreken aan een boom die geprint is op textiel. De boom heeft een grote symbolische betekenis in veel culturen.

Juist in deze tijd van oorlog, de tijd na corona, is het van belang dat mensen elkaar weer op een eenvoudige en gemoedelijke manier ontmoeten. Samen dingen doen die leuk zijn en ontspanning bieden. De materialen, waarmee gewerkt wordt, zijn voor een groot deel gedoneerd door mensen die gereageerd hebben op een advertentie van de twee kunstenaars.

Dit project is niet alleen in Vught opgestart, maar nu ook in Malden. Inwoners van onze gemeente kunnen helpen door er bladeren, maar ook beestjes, aan te borduren. Daarmee wordt er vorm en betekenis gegeven aan verbinding en acceptatie voor een ieder in deze wereld. 

Wilt u ook meewerken?

Het werken aan de boom in onze gemeente begint op dinsdag 30 mei en 6 juni (14.00 – 16.00 uur Maldensteijn) bij de buurtkoffie. De kunstenaars zijn daarbij ook aanwezig. Daarna vinden de bijeenkomsten plaats op de donderdagen 8, 15 en 22 juni in het gemeentehuis in Malden (van 10.30 tot 12.30 uur, Kerkplein 6). Daar worden speciaal de Oekraïense mensen en de deelnemers van het taalcafé bij uitgenodigd. Ook mensen die niet kunnen borduren zijn van harte welkom. Alles in het teken van verbinding en ontmoeting. Zeker omdat juni in het kader van de verbinding staat. Aanmelden is niet nodig.