Ook als het iets kouder is, kan fietsen nog prima, maak daarom gebruik van de duofietsen! De fietsen zijn bedoeld voor inwoners van onze gemeente die vanwege hun leeftijd of een beperking niet zelfstandig kunnen fietsen. Met de duofiets kunnen zij eropuit, buiten bewegen én iets leuks doen met een familielid of andere bekende. De duofietsen zijn gratis te reserveren en worden beheerd door vrijwilligers in Heumen, Nederasselt en Overasselt.

Wat is een duofiets?

Een duofiets is een driewiel-tandem waarop je met z’n tweeën naast elkaar zit. Zo kan iemand onder begeleiding fietsen op een stabiele fiets. U kunt samen trappen maar ook het trappen af en toe overlaten aan uw fietsmaatje. De duofiets heeft verschillende versnellingen. Twee van de drie leenfietsen hebben elektrische ondersteuning. Door de draaibare bijrijdersstoel is het makkelijk op- en afstappen. De stoeltjes zijn voorzien van een rugleuning.

Hoe werkt het?

Er staan duofietsen in Heumen, Nederasselt en in Overasselt. De fietsen zijn te reserveren via www.heumen.nl/duofietsen. U komt via de site in contact met een vrijwilliger en na reservering is de fiets op de afgesproken tijd en locatie beschikbaar. De vrijwilliger geeft op de locatie duidelijke uitleg en de gelegenheid een proefrondje te maken. Daarna kiest de huurder zelf zijn route in de omgeving. Na afloop wordt de fiets weer teruggebracht naar dezelfde locatie.