Groeit het regelen van uw financiën of administratie u boven het hoofd? Is er niemand die u met uw geldzaken kan helpen of met u meekijkt als u ingewikkelde rekeningen moet betalen? Dan kan de hulp door vrijwilligers van Stichting fiBon wel eens de oplossing zijn voor uw geldzorgen.

Hulp bij uw geldzaken

Stichting fiBon verzorgt het financieel beheer van ouderen die niet meer in staat zijn hun eigen financiën en administratie te regelen en daarvoor ook geen hulp van familie of andere personen kunnen verwachten. Eén van de vele vrijwilligers met ervaring op financieel en administratief gebied bezoekt u als u zich hierin herkent en regelt bankzaken, helpt bij het aanpakken van schulden, vult formulieren in en bespreekt met u uw financiële situatie. De vrijwilligers verlenen ook op andere manieren hulp als dat nodig of wenselijk is.

Budgetbegeleiding en budgetbeheer voor ouderen (50+)

De vrijwilligers helpen u niet alleen met budgetbegeleiding en ondersteuning bij de administratie, maar er is ook financieel/inkomensbeheer. Er wordt een aparte bankrekening geopend op uw naam, in beheer bij de stichting (op basis van een machtiging) waarmee alle noodzakelijke betalingen kunnen worden gedaan. 
Dit is dus een uitgebreidere begeleiding dan die u wellicht al van de vrijwilligers van SSHB Support of Humanitas gewend bent bij de thuisadministratie. Bij St. fiBON is er dus ook budgetbeheer en worden de betalingen - uiteraard samen met u én op basis van een budgetplan - ‘overgenomen’.

Voorwaarden

  • U bent 50  jaar of ouder
  • U kunt zelf uw administratie/financiën niet meer goed overzien
  • U hebt geen naaste familie of vrienden die u willen of kunnen helpen
  • U hebt een laag of gemiddeld inkomen en geen of maar een beperkt vermogen (tenzij er sociale of psychische redenen zijn).

Stichting fiBON biedt deze dienstverlening al meer dan 30 jaar in Nijmegen aan en sinds 2 jaar ook in de gemeente Wijchen. In onze gemeente gaat de stichting samenwerken met onder andere Malderburch, met Mantelzorg Heumen, met SSHB Support en uiteraard met de gemeente (schuldhulpverlening, Vraagwijzer). Voor meer info zie: www.fibon.nl.

U kunt zich aanmelden per email bij de secretaris van fiBON secretaris@fibon.nl of bij de gemeente schuldhulpverlening@heumen.nl of telefonisch bij de gemeente (024) 358 83 00.