Dansen, hockey, judo, turnen, boksen…dankzij Sjors Sportief & Creatief kunnen basis-schoolleerlingen in onze gemeente ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen en mozaïek.

In de afgelopen jaren was Sjors al een groot succes. Ook dit schooljaar schreven al 90 kinderen zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En inschrijven kan nog steeds! “Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen veelal gratis in contact te brengen met sport en cultuur”, aldus Vincent Peeters, buurtsportcoach gemeente Heumen. “Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via www.sjorssportief.nl(externe link). Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen ook dit jaar weer weten te overtreffen.”

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van de gemeente Heumen in samenwerking met Synthese en de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan 60 sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Heumen ontvangen.