Advies voor levensloopbestendig bouwen

U wilt graag comfortabel wonen, ook als u ouder wordt of te maken krijgt met gezondheidsproblemen. Het kan goed zijn om eens vanuit die gedachte naar uw woning te kijken. Is uw huis klaar voor de toekomst? Kunt u er ook comfortabel blijven wonen als u ouder wordt? Of is het nodig om uw huis aan te passen om er ook in volgende levensfasen met plezier te wonen?

Uw woning controleren

Controleer uw huis met het oog op de toekomst. Welke obstakels of ongemakken verwacht u? Zijn er risicovolle situaties? Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting, drempels, gladde oppervlakten, doorgang en bereikbaarheid. In de folder Wij blijven hier wonenlink naar pdf bestand vindt u een overzicht van maatregelen die u kunt nemen om de verschillende woonruimten in uw woning comfortabeler en veilig te maken.

Huistest

Om alles goed in beeld te brengen, kunt u via de website van de Gelderse huistest uw woning testen. Deze huistest maakt duidelijk wat u kunt doen om uw wooncomfort en de veiligheid in uw woning te verbeteren. 

Woonadviseurs

Liever een persoonlijk advies aan huis? Vraag dan ondersteuning van één van de vrijwillige woonadviseurs. De woonadviseur komt de situatie bij u thuis bekijken en geeft een onafhankelijk advies. U blijft uiteindelijk wel zelf verantwoordelijk voor de keuzes die u maakt. 

Uw huurwoning aanpassen

Huurders die kleine aanpassingen wensen, kunnen dit zelf doen of door Oosterpoort laten uitvoeren. Hiervoor betaalt u eenmalig een bedrag of in sommige gevallen kan het ook een huurverhoging zijn. Kijk voor de mogelijkheden op de website van Oosterpoort.

Uw koopwoning aanpassen

Als u als eigenaar uw woning wilt aanpassen, dan kunt u dit zelf doen, eventueel door op zoek te gaan naar een uitvoerder. Het overzicht Tips voor kwaliteit bij de uitvoeringlink naar pdf bestand helpt u bij het inschatten van de kwaliteit van een uitvoeringsbedrijf.

Klussendienst tijdelijk niet beschikbaar

De vrijwilliger die de Klussendienst van onze gemeente doet, is helaas voor de komende 3 tot 6 maanden niet in staat klussen uit te voeren.
Hij heeft door pech een aantal ribben gebroken. U kunt vanaf begin december 2022 weer bellen naar het telefoonnummer van de Klussendienst (06 - 20 52 30 89) als u een klus heeft.

Blijverslening

Grotere verbouwingen kunnen duur zijn. Misschien wilt u een slaapkamer en badkamer op de begane grond laten maken. Of een mantelzorgwoning in de tuin plaatsen. Met een Blijverslening kunt u deze aanpassingen financieren. Tegen een gunstige rente en voorwaarden kunt een lening afsluiten voor aanpassingen in uw woning.