Lekker uitwaaien op de fiets: in beweging zijn, de wind door je haren en de zon op je gezicht voelen... Ook wie op leeftijd is of een beperking heeft, wil dat wel ervaren! Wilt u er ook eens op uit met uw partner, vader of moeder of met uw kind, vriend of vriendin? Leen dan een duofiets! Duofietsen is gezond en gezellig. En het is gratis.

Duofietsen lenen

Bij onze gemeente kunt u een duofiets lenen. Onze duofietsen zijn bedoeld voor inwoners van de gemeente die vanwege hun leeftijd of een beperking niet zelfstandig kunnen fietsen. Met de duofiets kunt u eropuit, buiten bewegen én iets leuks doen met een ander. De duofietsen zijn gratis online te reserveren en worden beheerd door vrijwilligers in Heumen, Nederasselt en Overasselt.

Wat is een duofiets?

Een duofiets is een driewiel-tandem waarop u met z’n tweeën naast elkaar zit. Hiermee kan iemand onder begeleiding fietsen op een stabiele fiets. U kunt samen trappen maar ook het trappen af en toe overlaten aan uw fietsmaatje. De duofietsen van de gemeente Heumen hebben verschillende versnellingen. Twee van de drie leenfietsen hebben elektrische trapondersteuning. Door de draaibare bijrijdersstoel kunt u makkelijk op- en afstappen. De stoeltjes zijn voorzien van een veiligheidsgordel en rugleuning.

Hoe werkt het?

Er staan duofietsen in Heumen, Nederasselt en in Overasselt. Deze zijn online te reserveren via het online reserveringssysteem. Na reservering is de fiets op de afgesproken tijd op te halen op de gekozen locatie. Een vrijwilliger geeft duidelijke uitleg en u krijgt de gelegenheid een proefrondje te maken. Daarna kiest u als huurder zelf uw route. Na afloop brengt u de fiets weer terug naar dezelfde locatie.

Verrassingsuitje

Met de duofiets kunt u ook als mantelzorger uw familielid, vriend of kennis weer eens mee op stap nemen. Het is een originele activiteit om iemand mee te verrassen en eens iets anders dan anders te ondernemen. De duofiets besturen is niet moeilijk en voor de meeste mensen goed te doen. Vooraf krijgt u bovendien een duidelijke uitleg.  

Duofiets reserveren

Als u een fiets wil lenen mailt u naar de vrijwilligers van de verschillende locaties waar de fietsen staan. Zij nemen contact met u op om alles te bespreken. Op de volgende locaties kunt u een duofiets lenen:

  • Heumen: verenigingsgebouw Terp, Dorpsstraat 21
    Stuur een e-mail naar: Stina Jaspers en Elly de Valk via duofietsheumen@gmail.com
  • Nederasselt: Autobedrijf Geerts, Broekstraat 64
    Stuur een e-mail naar: Wim Hovens via w.hovens@nederasseltgezond.nl
  • Overasselt: woonzorgcentrum De Wende, Schatkuilsestr. 1 Start uitleen is vertraagd, zodra we meer weten, wordt dit bekend gemaakt.