Op donderdag 23 november 2023 maakt het gemeentelijk stembureau de uitslag van de stemming bekend. Dit gebeurt tijdens een openbare zitting van het gemeentelijk stembureau in het Sportcentrum Malden. We beginnen om 09.00 uur. 

Wat doet het gemeentelijk stembureau?

Voordat we de uitslag bekend maken tellen we eerst alle stemmen per partij en kandidaat van alle stemlocaties. Daarvan maken we een proces-verbaal op. Dit doen de leden en ondersteuners (tellers) van het gemeentelijk stembureau.

Eventuele fouten verbeteren we. Daarna typen wij de stemmen in een verkiezingsprogramma. Hieruit volgt een totaal proces-verbaal. De leden van het gemeentelijk stembureau zetten hun handtekening op het proces-verbaal.

Wilt u bij de zitting aanwezig zijn?

U mag bij deze openbare zitting aanwezig zijn. U kunt bezwaren inbrengen. Deze bezwaren zetten wij in het proces-verbaal. Het proces-verbaal kunt u na de zitting op afspraak bekijken. Bel dan tijdens kantooruren met het team verkiezingen 024 - 358 83 00 om een afspraak te maken.

De verkiezingsuitslag zetten we na de zitting zo snel mogelijk op de website.

Meldingsformulier stemopneming

Denkt u dat er een mogelijk iets fout is gegaan bij de tellingen of bij het vaststellen van de uitslag? Dan kunt u daar een melding van maken. Neem contact op via de mail: verkiezingen@heumen.nl.