Subsidie scholing vrijwilligers

Eenmalige subsidie

Met deze subsidie wil de gemeente vrijwilligersorganisaties en inwonersinitiatieven in de gemeente Heumen financieel ondersteunen in de scholing van deskundige vrijwilligers.

De subsidie kan voor u een extraatje zijn als u vrijwilligers (meer) initiatieven wilt laten nemen. U kunt denken aan het volgen van een workshop, een EHBO scholing of een training bestuurswerk. Let op: de regeling geldt niet voor opfris- en herhalingscursussen.

Subsidie aanvragen

Voldoet u aan de voorwaarden van de Beleidsregel subsidiëring deskundigheidsbevordering vrijwilligers? De subsidie moet u uiterlijk 8 weken voor de start van de cursus of training aanvragen. U doet een digitale aanvraag via onderstaande knop eHerkenning. Twee opties:

  1. Inloggen en invullen met eHerkenning (voor organisaties met eHerkenning worden de contactgegevens automatisch ingevuld).
  2. Invullen via eHerkenning door zelf contactgegevens in te voeren (voor organisaties zonder eHerkenning). 

eHerkenningAanvraagformulier subsidie scholing vrijwilligers

Hoogte subsidie

Ieder jaar stelt de gemeenteraad een bedrag beschikbaar. Het betreft een zogenaamde op=op regeling. De verdeling is op volgorde van binnenkomst. U leest hierover meer in artikel 2 van de Beleidsregel subsidiëring deskundigheidsbevordering vrijwilligers.

Meer informatie

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of heeft u problemen met digitaal aanvragen?  Neem contact op met de vrijwilligerscoördinator, via 024 - 358 83 00 of mail naar vrijwilligerswerk@heumen.nl