60-jarige bruiloft echtpaar Polman-van Geelen

Op 29 juni 1964 gaven Ellie Van Geelen (84) en Appie Polman (84) elkaar in Nijmegen het ja-woord. Dat is alweer 60 jaar geleden en ter gelegenheid daarvan kwam burgemeester Joerie Minses naar de Broekkant in Malden om hen te feliciteren. Als cadeau overhandigde hij het diamanten bruidspaar een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte én een mooie bos bloemen.

Tuindersgezin

Appie en Ellie zijn allebei geboren in een tuindersgezin in Nijmegen. Appie woont aan de van Peltlaan en Ellie aan de Valkenburgseweg. Met die achtergrond is het dus niet verwonderlijk dat ze elkaar al op 16-jarige leeftijd leren kennen op de tuinbouwschool in Nijmegen. Ellie en haar zus Nettie zijn dan de enige meisjes van de school. Appie en Ellie trouwen op 29 juni 1964 en nemen de kwekerij en bloemenwinkel over aan de van Peltlaan. Bloemensalon Flora groeit in de jaren die volgen uit tot een begrip in heel Nijmegen.

Naar Malden

In 1965 wordt dochter Ilse geboren en in 1968 zoon Han. Na een aantal moderniseringen en jarenlang dag en nacht hard werken verkopen Appie en Ellie in 1987 de winkel en verhuizen vervolgens naar de Randwijksingel in Malden. Beide kinderen hebben weliswaar groene vingers, maar de zaak overnemen is geen optie.

Scootertochten

Appie werkt vervolgens nog tot aan zijn pensioen bij de Skibaan in Wijchen en is opzichter in het Afrikamuseum. Ze genieten vanaf die tijd samen veel van hun talrijke hobby's. Fietsen, tennissen, volleybal, tuinieren en skiën. Met de caravan hebben ze heel Nederland gezien. Tussendoor wordt er veel geklust aan de huizen van de kinderen. En niet te vergeten de vele Heinkeltochten (met een klassiek scootermodel) die ze samen maken. Ellie loopt maar liefst 17x de Vierdaagse. In 1992 en 1994 wordt hun leven verrijkt met 2 kleindochters Karlijn en Marit. Wat hebben zij veel levensvreugde gebracht, tot op de dag van vandaag. Gelukkig wonen ze ook in Malden, dus opa en oma zijn altijd van de partij. Als oppas, maar zeker ook als ondernemende opa en oma waar het altijd gezellig is. Wat een rijkdom.

Diamanten feest

Rond de jaarwisseling van 2024 verhuizen Appie en Ellie naar Malderburch waar met veel liefde goed voor ze wordt gezorgd. Daar wordt ook in klein maar dierbaar gezelschap het 60-jarig bruiloftsfeest gevierd. Het gemeentebestuur van Heumen feliciteert hen van harte met deze diamanten mijlpaal.