Met geldzorgen voelt niemand zich op z’n gemak. Het geeft stress als je de eindjes aan elkaar moet knopen. Iets wat een tijdelijk probleem leek, neemt langzaam bezit van je leven. Je wilt het zelf oplossen maar hoe precies? Wie -of wat- helpt je? Waar begin je? Er zijn manieren om weer controle te krijgen. Met de campagne ‘Achter de voordeur’ vragen gemeente en woningcorporatie niet alleen aandacht voor geldzorgen, maar laten ze ook weten dat er hulp is.

Het kan iedereen overkomen. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Ingrid: “Ik had alles voor elkaar. Een man, twee dochters, leuk koophuis, parttime baan. Maar dingen kunnen veranderen. Het ging al een tijd niet lekker en we besloten te scheiden. Dan beland je dus in een roller coaster. Ik moest opeens met de helft zien rond te komen. Er speelde zoveel tegelijk. Ik raakte het overzicht helemaal kwijt.” Ingrid kon haar huur niet meer betalen en lag hier nachten van wakker. “Uiteindelijk heb ik contact opgenomen met mijn woningcoöperatie want er moest een oplossing komen. Gelukkig hadden ze begrip voor mijn situatie en dachten ze mee over een oplossing. Dat geeft nu rust.”

Trek op tijd aan de bel

Ingrids situatie is niet uniek. Als je leven plots op zijn kop wordt gezet door onvoorziene omstandigheden is het niet gemakkelijk om de financiële gevolgen gelijk te overzien. Dreigen onbetaalde rekeningen (huur, energiekosten, zorgpremies) uit de hand te lopen, vraag dan om hulp. Dat is niet iets om je voor te schamen, dat kan iedereen overkomen! Door op tijd aan de bel te trekken, kun je voorkomen dat de problemen groter en groter worden. Niet alleen de gemeente, maar ook de woningcorporatie en tal van organisaties staan klaar om je te helpen om je geldzorgen uit de wereld te helpen.

De naam Ingrid is niet echt (uit respect voor haar privacy), haar verhaal wél! Herken je jezelf in het verhaal van Ingrid of heb je andere geldzorgen? Er is hulp. Bel of whatsapp met de gemeente (06) 50 44 23 27 of mail naar schuldhulpverlening@heumen.nl  
www.achterdevoordeur.net