Zoals u misschien heeft gehoord besloot de coalitie begin juni dat de functie van dorpsverbinders komt te vervallen. De dorpsverbinders Catelijne Quant en Zaphira van Leeuwen zijn daarom niet meer actief in deze functie per 1 oktober. In dit bericht leest u waar u terecht kunt voor de ondersteuning van initiatieven, waar activiteiten plaatsvinden en hoe u een probleem kunt melden.

De dorpsverbinders ondersteunden onder andere bij het aanvragen van een inwonersinitiatief.
U kunt voor het aanvragen nog steeds terecht op: www.heumen.nl/goedidee. Misschien kent u iemand in uw omgeving die al ervaring heeft met het aanvragen van een vonkje of subsidie voor een initiatief? Mocht u daar samen niet uitkomen dan kunt u contact opnemen met de gemeente.
Op het gebied van mensen en activiteiten met elkaar verbinden verwijzen wij u naar de website Gelderse Handen(externe link). Daar vindt u bijvoorbeeld een evenementenkalender maar ook als u hulp zoekt of een vrijwilligersvereniging bent u daar aan het goede adres.

De dorpsverbinders kregen ook wel eens vragen of signalen over verloren voorwerpen of bijvoorbeeld een lantaarnpaal die kapot is of andere zaken die niet op orde waren in de openbare ruimte (zoals loszittende stoeptegels). Voor deze zaken kunt u een melding doen via www.heumen.nl/meldingdoen. U doet daar via Verbeterdebuurt een melding, hier is ook een app voor die u gratis kunt downloaden.