Als inwoner weet u als geen ander waaraan uw buurt moet voldoen om er prettig te kunnen wonen en leven. Heeft u samen met buurtgenoten een goed idee om uw buurt nog leuker te maken? Laat u horen! Wij kunnen goede ideeën van inwoners ondersteunen in de vorm van een bijdrage in geld.

Uw idee aanmelden

Wanneer u een idee heeft waar u financiële ondersteuning van de gemeente bij nodig heeft, dan kunt u subsidie voor een initiatief of een Vonkje aanvragen. 

Een Vonkje is een idee dat u eenvoudig zelf met uw buurtgenoten kunt uitvoeren. U krijgt er maximaal € 500 voor. 

Aanvragen subsidie Vonkje

Een initiatief is een idee waar u meer dan € 500 voor nodig heeft en waar u mogelijk hulp van de gemeente bij nodig heeft om het uit te voeren. 

Aanvragen subsidie Initiatief

Een initiatief is een idee waar u meer dan € 500 voor nodig heeft of hulp van de gemeente bij wil vragen. Bij een initiatief subsidiëren we maximaal 75% van de kosten en ontvangt u maximaal € 6.000 subsidie. Op onze pagina ‘Aan de slag met uw idee’ vindt u tips of kijk op de website van V(externe link)rijwilligerssteunpunt Heumen(externe link). Het vrijwilligerssteunpunt kan u adviseren over aanvullende financieringsbronnen.

Spelregels waaraan uw idee moet voldoen

Uw idee draagt eraan bij dat bewoners prettig samenleven en dat uw straat, buurt, dorp of gemeente erop vooruit gaat. Bekijk aan welke spelregels uw idee moet voldoen.

Aan de slag met uw idee

Bereid u goed voor op uw aanvraag. Bespreek uw idee eerst met buurtbewoners en zet uw plan op papier. Om u op weg te helpen vindt u op de pagina Aan de slag met uw idee een stappenplan met tips en voorbeelden om uw idee om te zetten in uitvoering. Met de vonkjes en subsidie voor initiatieven bieden we als gemeente financiële ondersteuning. We bieden geen praktische hulp bij het uitwerken of opzetten van een idee. 

Vragen over de spelregels en voorwaarden

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze coördinator initiatieven Britt van den Akker via telefoonnummer 14 024. U kunt ook mailen naar: initiatieven@heumen.nl.

Voorbeelden van initiatieven

Wilt u weten welke inwonersinitiatieven er al zijn? Bekijk de voorbeelden van initiatieven of onderstaande film, voor een greep uit de initiatieven uit 2020.