Als inwoner weet u als geen ander waaraan uw buurt moet voldoen om er prettig te kunnen wonen en leven. Heeft u samen met buurtgenoten een goed idee om uw buurt nog leuker te maken? Kunt u daarbij wel een (financieel) steuntje in de rug gebruiken? Laat u horen! Wij ondersteunen goede ideeën van inwoners graag in de vorm van geld of hulp.

Uw idee aanmelden

Wanneer u een idee heeft waar u (financiële) ondersteuning van de gemeente bij nodig heeft, dan kunt u subsidie voor een initiatief aanvragen

Spelregels waaraan uw idee moet voldoen

Uw idee draagt eraan bij dat bewoners prettig samenleven en dat uw straat, buurt, dorp of gemeente erop vooruit gaat. Bekijk aan welke spelregels uw initiatief moet voldoen.

Aan de slag met uw idee

Bereid u goed voor op uw aanvraag. Bespreek uw idee eerst met buurtbewoners en zet uw plan op papier. Om u op weg te helpen vindt u op de pagina Aan de slag met uw idee een stappenplan met tips en voorbeelden om uw idee om te zetten in uitvoering. 

Uw idee bespreken

Heeft u een goed idee en weet u niet zeker of het de moeite waard is, weet u niet precies hoe u met uw initiatief aan de slag moet, of wilt u weten welke initiatieven er al zijn en hoe u daarbij kunt aansluiten? Bespreek uw idee dan met één van onze dorpsverbinders. De dorpsverbinders zijn actief in de verschillende wijken. U herkent ze aan de opvallende gele kleding. Spreek ze gerust aan. U kunt ook een afspraak maken via dorpsverbinders@heumen.nl.

Vragen over de spelregels en voorwaarden

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze coördinator initiatieven Fanny van Creij  via telefoonnummer 14 024. U kunt ook mailen naar: initiatieven@heumen.nl.

Voorbeelden van initiatieven

Wilt u weten welke inwonersinitiatieven er al zijn? Bekijk de voorbeelden van initiatieven.