Als inwoner weet u als geen ander waaraan uw buurt moet voldoen om er prettig te kunnen wonen en leven. Heeft u samen met buurtgenoten een goed idee om uw buurt nog leuker te maken? Laat u horen! Wij kunnen goede ideeën van inwoners ondersteunen in de vorm van hulp of bijdrage in geld.

Uw idee aanmelden

Wanneer u een idee heeft waar u (financiële) ondersteuning van de gemeente bij nodig heeft, dan kunt u subsidie voor een initiatief of een Vonkje aanvragen

Een Vonkje is een idee dat u eenvoudig zelf met uw buurtgenoten kunt uitvoeren. U krijgt er maximaal € 500 voor. Vraag het online aan!

Aanvragen subsidie Vonkje

Een initiatief is een idee waar u meer dan € 500 voor nodig heeft en waar u mogelijk hulp van de gemeente bij nodig heeft om het uit te voeren. Vraag het online aan!

Aanvragen subsidie Initiatief

Een initiatief is een idee waar u meer dan € 500 voor nodig heeft of hulp van de gemeente bij wil vragen. Bij een initiatief subsidiëren we maximaal 75% van de kosten en ontvangt u maximaal € 6.000 subsidie. Wij kunnen met u meedenken hoe u ook aanvullende financieringsbronnen kunt vinden. Op onze pagina ‘Aan de slag met uw ideevindt u tips of kijk op de website van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen

Spelregels waaraan uw idee moet voldoen

Uw idee draagt eraan bij dat bewoners prettig samenleven en dat uw straat, buurt, dorp of gemeente erop vooruit gaat. Bekijk aan welke spelregels uw idee moet voldoen.

Aan de slag met uw idee

Bereid u goed voor op uw aanvraag. Bespreek uw idee eerst met buurtbewoners en zet uw plan op papier. Om u op weg te helpen vindt u op de pagina Aan de slag met uw idee een stappenplan met tips en voorbeelden om uw idee om te zetten in uitvoering. 

Uw idee bespreken

Heeft u een goed idee en weet u niet zeker of het de moeite waard is, weet u niet precies hoe u met uw initiatief aan de slag moet, of wilt u weten welke initiatieven er al zijn en hoe u daarbij kunt aansluiten? Bespreek uw idee dan met één van onze dorpsverbinders. De dorpsverbinders zijn actief in de verschillende dorpen. U herkent ze aan de opvallende gele kleding. Spreek ze gerust aan. U kunt ook een afspraak maken via dorpsverbinders@heumen.nl of bel ze rechtstreeks. Dorpsverbinder Catelijne Quant (Malden) via 06 - 50 05 34 17 of dorpsverbinder Zaphira van Leeuwen via 06 - 50 07 45 97.

Vragen over de spelregels en voorwaarden

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze coördinator initiatieven Fanny van Creij  via telefoonnummer 14 024. U kunt ook mailen naar: initiatieven@heumen.nl.

Voorbeelden van initiatieven

Wilt u weten welke inwonersinitiatieven er al zijn? Bekijk de voorbeelden van initiatieven of onderstaande film, voor een greep uit de initiatieven uit 2020.