Wij bieden een collectieve zorgverzekering aan voor onze inwoners met een laag inkomen. Dit is de zogenaamde CAZ (Collectieve Aanvullende Zorgverzekering). Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en wij betalen een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

U mag deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering als uw inkomen niet hoger is dan 130% van de netto bijstandsnorm en u niet teveel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag. Onder inkomen wordt verstaan: loon, sociale uitkeringen, pensioen en alimentatie.

De CAZ Heumen via VGZ of CZ

U maakt zelf de keuze van zorgverzekeraar. Dat kan VGZ of CZ zijn. Per verzekeraar kunt u een keuze maken uit twee aanvullende verzekeringen.

  • CZ: Gemeenten Extra of Gemeenten Extra Uitgebreid
  • VGZ: GemeentePakket Compleet of GemeentePakket Compleet met € 0 eigen risico

Alle informatie op een rij

Op www.gezondverzekerd.nl/heumen vindt u alle informatie over de hierboven genoemde pakketten, zoals:

  • Wat u betaalt voor de pakketten
  • Een overzicht van de vergoedingen per pakket
  • Een handige keuzehulp. Bekijk op uw gemak welk pakket het beste bij u past. U vult in voor welke zorgkosten u verzekerd wilt zijn en u ziet daarna welk pakket daar het beste bij past.

Wilt u meer weten?

Vanaf 1 januari 2022 stopt de dienstverlening via Poos Assurantiën. Dat betekent dat zij geen spreekuren meer houden in ons gemeentehuis. Bureau BS&F (biedt ondersteuning aan gemeenten en zorgverzekeraars) neemt dit over en organiseert inloopspreekuren om u te informeren over de CAZ. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Gebruik wel een mondkapje als u in het gemeentehuis bent en houd minstens 1,5 meter afstand.

De spreekuren zijn op:

  • woensdag 24 november tussen 09.00 en 11.00 uur, burgerzaal gemeentehuis in Malden
  • woensdag 8 december tussen 09.00 en 13.00 uur, burgerzaal gemeentehuis in Malden

Meer informatie?

Heeft u vragen of meer hulp nodig, bel dan de Formulierenbrigade op:  06 - 23 84 29 64 en maak een persoonlijke afspraak, zie meer hierover op www.sshbsupport.nl. Zij helpen u met het online aanmelden. De Formulierenbrigade houdt ook spreekuren in Maldensteijn.
Ook kunt u terecht bij de afdeling sociale zaken via telefoonnummer: (024) 358 83 00.