Het tijdstip dat padden en kikkers vanuit de winterslaapplaats zich gaan verplaatsen voor de voortplanting is weer aangebroken. De vijver aan de Craeyenbergh in Overasselt en de plas aan de zuidzijde van de Oude Kleefsebaan, bij de Meerestraat, zijn twee van die plekken waar dit gebeurt. Het tijdstip is afhankelijk van een mildere temperatuur en vochtig weer. De werkgroep ‘Help de pad’ neemt ook dit jaar weer maatregelen om de padden te beschermen tegen het verkeer.

Met de vrijwilligers van ‘Help de pad’ zijn afspraken gemaakt om de werkgroep zo goed mogelijk te helpen bij hun werk. Afgesproken is dat er borden worden geplaatst om de weggebruikers te waarschuwen voor de padden op de weg. Met name na zonsondergang wordt er van de weggebruikers gevraagd rustig de vijver te passeren, zodat de kruipende padden veilig de andere zijde van de weg kunnen bereiken.

Daarnaast worden rioolkolken langs de Craeyenbergh en de Oude Kleefsebaan (van Tempelstraat tot de P. van Kuppenveldstraat) met gaas afgeschermd om te voorkomen dat de padden in de kolken vallen.