Is het voor u lastig vanwege een laag inkomen om bijvoorbeeld met uw kinderen naar de bioscoop of naar de binnenspeeltuin te gaan? Of wilt u graag een keertje naar het theater in Overasselt? Dit is ook voor u en uw kinderen mogelijk! Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving, daarom is er het Heumenstegoed! U kunt nu weer inschrijven via de website.

  • Er is € 275,- per jaar per persoon beschikbaar bij een inkomen tot 130% van het sociaal minimum (en beperkt vermogen).
  • U vraagt elk jaar opnieuw aan voor u en uw eventuele gezinsleden, aanvragen kan tot 15 november van het lopende kalenderjaar.
  • Het door de gemeente verstrekte budget moet eind van het jaar zijn uitgegeven, dan komt het te vervallen.
  • Er zijn al meer dan 150 organisaties en verenigingen aangesloten. Hun aanbod is heel divers, het gaat om een bioscoop-, schouwburg- of theaterbezoek, meedoen bij een sport- of hobbyclub, met uw kinderen naar een binnenspeeltuin, volgen van kookworkshops, klimmen, scouting, zwemmen, dansen etc.

Aanvragen

Vraag het Heumenstegoed aan via www.heumenstegoed.nl(externe link) of doe dat samen met de Formulierenbrigade. U kunt ze bereiken op: 06 – 23 84 29 64. 
U kunt het budget aanvragen tot uiterlijk 15 november 2024.

Tip: kijk ook eens op www.berekenuwrecht.nl. Er bestaan namelijk allerlei tegemoetkomingen. Soms meer dan u denkt. Bereken in een paar stappen op welke bedragen u mogelijk recht heeft. Ook ziet u waar u deze kunt aanvragen.