De gemeenten in de regio gaan samen met VGZ ouderen beter adviseren en begeleiden in hun zoektocht naar passende, blijvende zorg. Dit doen we door het opzetten van het Kennisloket ‘Thuis in Blijvende Zorg’. Vanaf nu kunnen ouderen daar terecht voor uitgebreid advies.

Ouderen wonen steeds vaker langer thuis. Als het nodig is krijgen zij zorg en ondersteuning vanuit verschillende wetten en budgetten. Het is voor ouderen soms best ingewikkeld om hier een weg in te vinden.  Waar moeten ze zijn voor welke zorg? Daarom gaat VGZ met het Kennisloket ouderen beter begeleiden in die volgende stap naar de best passende zorg.

Gratis service

Het Kennisloket is een gratis service voor alle ouderen die in onze gemeente wonen. Het is dus ook voor mensen die niet bij VGZ verzekerd zijn. Ouderen of hun naasten kunnen bellen maar ook zorgaanbieders, medewerkers van de gemeente, casemanagers of cliëntondersteuners.

Hulp van onze gemeente

Heeft een oudere inwoner hulp nodig in het huishouden, dagbesteding of aangepast vervoer? Neem dan contact op met onze gemeente via telefoonnummer (024) 358 83 00. 

Hulp van het Kennisloket 

De oudere inwoner kan terecht bij het Kennisloket als hij/zij niet weet waar hij moet zijn voor zorg, meer zorg nodig heeft dan vanuit de Wmo mogelijk is of als de inwoner benieuwd is naar zorgmogelijkheden in de toekomst. U kunt het Kennisloket bereiken via telefoonnummer: 088 - 131 16 57 of kijk op: www.vgz-zorgkantoren.nl/kennisloket(externe link).

Het Kennisloket adviseert over de verschillende opties; thuis of in een zorginstelling, de keuzes die inwoners hebben en hoe de zorg te regelen is. De adviseurs van het Kennisloket en de gemeente hebben goed contact met elkaar, zodat de inwoner makkelijker zijn weg naar passende, blijvende zorg kan vinden. 

Samenwerking

Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg is een samenwerking tussen Coöperatie VGZ en de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen,  Mook en Middelaar, Wijchen en vanaf 2022 ook Nijmegen.

Wethouder Ans Stunnenberg van de gemeente Heumen: “De zorg is er en het Kennisloket helpt u op weg deze de zorg te krijgen.”

Marieke Braks, directeur langdurige zorg bij het VGZ Zorgkantoor: “Zo kunnen we inwoners echt ontzorgen. We helpen in de zoektocht naar de best passende zorg in een periode waarin mensen vaak kwetsbaar zijn. We geven snel duidelijkheid in de mogelijkheden en de stappen daar naartoe. Daarnaast zorgen we voor geruststelling voor de toekomst. We nemen de ouderen mee in wat zij kunnen verwachten en wat de zorgmogelijkheden zijn. Zo houden zij de regie in eigen handen en zijn ze goed voorbereid op wat er komen gaat.”