Goed nieuws voor woningeigenaren, verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE's)! Vanaf 1 maart 2024 worden de Duurzaamheidslening woningen en de Blijverslening samengevoegd tot de Lening Toekomstbestendig Wonen. Met deze lening kunt u duurzaamheidsmaatregelen financieren én bijvoorbeeld asbestsanering, funderingsherstel en het levensloopbestendig maken van uw woning bekostigen. Het aanvragen van één lening voor verschillende maatregelen wordt hierdoor eenvoudiger. Let op: minstens één duurzaamheidsmaatregel moet worden uitgevoerd om in aanmerking te komen.

De Toekomstbestendig Wonen lening is beschikbaar voor woningeigenaren, particuliere verhuurders en VvE's. Dit betekent dat ook verhuurders en VvE's nu de mogelijkheid hebben om hun eigendommen te verduurzamen en aan te passen aan de behoeften van de bewoners. Eerder waren de opties voor deze groepen beperkt.
Net als bij de huidige Stimuleringslening woningen heeft de Lening Toekomstbestendig Wonen verschillende leningsvormen met aantrekkelijke rentetarieven: 1,6% tot 1,8% voor woningeigenaren en 1,8% voor VvE's.

Wilt u meer weten over de beschikbare maatregelen en leningsvormen? Op deze pagina vindt u meer informatie: www.heumen.nl/toekomstbestendig-wonen-lening