In opdracht van de gemeente reinigt en inspecteert de firma Van der Velden rioleringsbeheer uit Nijmegen de komende periode het rioolstelsel in de kern Overasselt. Met de informatie vanuit de inspectie krijgt de gemeente inzicht in de staat van het rioolstelsel en kan ze waar nodig maatregelen nemen. Voordat er geïnspecteerd kan worden, wordt het riool gereinigd.

Waar en wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

Van maandag 1 november tot en met vrijdag 10 december aanstaande wordt op werkdagen vanaf ongeveer 7.30 uur tot 16.30 uur gewerkt in de kern Overasselt.

Wat merkt u hiervan?

In Overasselt kunt u de reiniging- en inspectiewagens tegenkomen van de firma Van der Velden rioleringsbeheer. De voertuigen staan plaatselijk meestal maar een korte periode op de rijbaan en verplaatsen zich van inspectieput naar inspectieput. Wij vragen u bij het passeren van deze voertuigen enige voorzichtigheid in acht te nemen.

Er kan enige overlast zijn bij de reinigingswerkzaamheden. Doordat het hoofdriool met hoge druk wordt gereinigd, kan het gebeuren dat sifons/zwanenhalzen onder bijvoorbeeld wasbakken worden leeggezogen of een ogenblik onder druk komen te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis. Dit is eenvoudig te verhelpen door de kraan even te laten lopen (waterslot herstellen). In het andere geval kan het water uit de sifon omhoog komen of gaan borrelen in het toilet, gootsteen of schrobputjes (dit komt echter zelden voor). U kunt dit laatste voorkomen door het deksel van uw toiletpot te sluiten en te verzwaren met bijvoorbeeld een emmer water.

Planning en meer informatie

Elke vrijdagmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur kunt u een kijkje nemen bij de reiniging- en inspectie voertuigen. De werknemers ter plaatse geven u dan graag een kijkje in het riool.

Voor de exacte locatie van deze inloopmomenten verwijzen wij u naar de webpagina van de firma Van der Velden via https://www.vandervelden.com/diensten/uitgelicht/werkzaamheden-gemeente-heumen. Ook treft u hier de actuele planning, waarop u kunt zien wanneer de werkzaamheden in uw straat plaats vinden. En natuurlijk nog meer informatie zoals filmpjes met uitleg over de werkzaamheden.

Bewonersbrief

Minimaal één week voordat het riool zal worden gereinigd, zal de aannemer u via een brief op de hoogte brengen. In deze brief staat ook het telefoonnummer genoemd voor eventuele vragen.