Bedrijven en maatschappelijke organisaties werken er hard aan om in 2050 geen negatieve bijdrage meer te leveren aan het klimaat. Op deze pagina vindt u informatie en tips voor het verduurzamen van uw bedrijf of instelling.

Loket Duurzaam Wonen Plus

Ook bedrijven en instellingen zijn van harte welkom bij het Loket Duurzaam Wonen Plus. De adviseurs van het Loket staan voor u klaar met advies over energiebesparing, opwekken van duurzame energie en financiering. 

Energiebeparingsplicht

Gebruikt uw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als u de kosten hiervoor in minder dan 5 jaar kunt terugverdienen. Kijk voor meer informatie op de website van de RVO. Voor elke bedrijfstak zijn ‘erkende maatregelen’ voor energiebesparing vastgelegd. Kijk voor meer informatie op de website van kenniscentrum InfoMil.

Kantoorpanden energielabel C

Alle kantoren (groter dan 100 m²) moeten in 2023 minimaal energielabel C hebben. Check daarom uw energielabel om op tijd maatregelen te kunnen nemen. Met de Energiebesparingsverkenner kantoren krijgt u inzicht in het huidige en mogelijke energielabel van het kantoorgebouw, de investeringskosten, energielasten en milieueffecten.

Tips

Op onderstaande websites staan tips om energie te besparen in uw bedrijf:

Met deze tools krijgt u inzicht in de wettelijke verplichtingen voor uw bedrijf: