Buurtvervoer Heumen

Bent u inwoner van de gemeente Heumen en wilt u een rit maken binnen de grenzen van de gemeente Heumen of naar één van de ziekenhuizen in Nijmegen? Een ritje naar de winkel, de kapper, huisarts of een bezoekje bij familie, het kan allemaal met Buurtvervoer. De vrijwillige chauffeurs van Buurtvervoer staan graag voor u klaar om u te brengen. Als dat nodig is, dan begeleidt de chauffeur u vanuit uw huis.

Wilt u een rit aanvragen?

U vraagt een rit telefonisch aan via de planner van Buurtvervoer Heumen: 06 38 27 82 31. Buurtvervoer Heumen is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 13.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

U heeft voor dit sociaal vervoer geen indicatie nodig, maar wel een vervoerspas. Zonder vervoerspas kunnen wij u niet vervoeren. Via www.buurtvervoerheumen.nl(externe link) kunt u een vervoerspas aanvragen en registreren of u neemt telefonisch contact op met de planner van Buurtvervoer. 

Hulp nodig bij aanvragen vervoerspas?

Als u het lastig vindt om online zaken te regelen, dan kunt u terecht bij het Informatiepunt Digitale overheid. Op donderdag van 13.00 – 15.00 uur heeft dit informatiepunt een spreekuur in de Bibliotheek in Malden (Broeksingel 2 in Malden). 

U kunt met Buurtvervoer ook naar de bibliotheek gebracht worden voor het aanvragen van de vervoerspas. Hiervoor kunt u bellen met de planner van Buurtvervoer: tel. 06 – 38 27 82 31. U wordt opgehaald door de chauffeur van Buurtvervoer. Zo kunt u alvast ervaren hoe het is om te reizen met Buurtvervoer.

Hoe zit het met hulpmiddelen zoals een rolstoel of rollator?

Heeft u een rollator of ander hulpmiddel? Dit is meestal geen probleem. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Meld dit bij het reserveren van uw rit. Onze planner kijkt samen met u in welk auto u het beste vervoerd kunt worden. Ook een hulphond mag mee.

Helaas is het niet mogelijk om een rolstoel of scootmobiel te vervoeren. Mocht u hiervan afhankelijk zijn, dan kunt u gebruik maken van Avan of Valys. Voor deze vervoersdiensten heeft u een indicatie nodig (meestal een Wmo-indicatie). 
 Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een Wmo-indicatie neem contact op met een Wmo-consulent van de gemeente Heumen. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 024-3588300.

Regionaal vervoer (regio Arnhem-Nijmegen): 

Avan
Website  www.avan-vervoer.nl/(externe link)
Klantenservice: 0900 - 463 65 26

Bovenregionaal vervoer:              

Valys
Website: www.valys.nl/(externe link)
Klantenservice: 0900 – 9630

Wat kost het?

Binnen de gemeentegrenzen betaalt u € 1,50 voor een enkele rit en naar de ziekenhuizen in Nijmegen betaalt u € 2,50 voor een enkele rit. Heeft u een begeleider die meereist? Dan betaalt u hiervoor dezelfde tarieven. U betaalt de kosten van uw rit (en begeleider) met uw vervoerspas.

U heeft dus geen pinpas of contant geld nodig.

Wanneer rijdt Buurtvervoer Heumen?

Buurtvervoer Heumen rijdt op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met de planning van Buurtvervoer. De planner is bereikbaar via tel. 06 - 38 27 82 31 op de volgende dagen en tijden:

  • maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 13.00 uur
  • vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur