Steeds meer inwoners van onze gemeente maken gebruik van Buurtvervoer(externe link). Dat is het lokale vrijwilligersvervoer waar met name ouderen en inwoners met een beperking gebruik van maken. Buurtvervoer wil het team uitbreiden met nieuwe chauffeurs.

Wat doet een Buurtvervoer chauffeur? 

Mede dankzij u komen mensen met vervoersproblemen toch waar ze moeten zijn! U brengt inwoners uit de gemeente Heumen naar hun bestemming. Het gaat om ritjes binnen de gemeente of naar ziekenhuizen in Nijmegen. Er zijn twee voertuigen beschikbaar; een elektrisch personenbusje en een station wagon. Allen zijn automaat. U kunt kiezen welk voertuig uw voorkeur heeft of in alletwee rijden. U heeft er geen speciaal rijbewijs voor nodig. Er zijn veel inwoners die naar de ziekenhuizen in de regio (CWZ en Radboud) willen. Ook wordt Buurtvervoer gebruikt voor sociale activiteiten of een ritje naar het winkelcentrum. U start altijd vanuit Malden, daar staan de voertuigen geparkeerd.

U heeft contact met inwoners, met de andere vrijwillige chauffeurs en met de planners.

Buurtvervoer werkt met dagdelen: ochtends van 08:00 tot 13:00 en 's middags van 13:00 tot 18:00. U kunt een vast deel per week rijden of op invalbasis werken.

Wat vragen wij u? 

  • U heeft een geldig rijbewijs B 
  • De mensen die gebruik maken van buurtvervoer zijn vaak ouder of hebben een beperking. U vindt het fijn om met deze doelgroepen te werken. 
  • U bent geduldig. Bijvoorbeeld wanneer iemand moeilijk uit zijn woorden komt of slecht ter been is.  
  • U bent lichamelijk voldoende fit om passagiers te ondersteunen met in- en uitstappen.  
  • U bent minstens een dagdeel per week inzetbaar (ochtend of middag) of bereid om als invalskracht te werken.  

Wat bieden wij?

  • Dankbaar werk en fijne werkomgeving 
  • Gezellige bijeenkomsten met collega's 
  • Ondersteuning en begeleiding 
  • Reiskostenvergoeding  
  • Scholing

Interesse?

Bel naar de planning van Buurtvervoer Heumen 06 – 38 27 82 31 en laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op. Of mail uw gegevens naar buurtvervoer@heumen.nl

Buurtvervoer is sociaal vervoer. De twee belangrijkste doelen van Buurtvervoer zijn: dat inwoners zo lang mogelijk mobiel zijn en blijven, én dat inwoners elkaar kunnen blijven ontmoeten. Buurtvervoer Heumen is bedoeld voor inwoners van de gemeente Heumen die niet zelfstandig met het openbaar vervoer gaan. Denk hierbij aan 65+ of inwoners met een (lichte) mobiliteitsbeperking.

Buurtvervoer Heumen(externe link)