Duurzaam ondernemen - algemene informatie

Energie besparen, iedereen heeft ermee te maken. Ook u. Hoe groot of klein uw bedrijf of organisatie ook is. Zo moeten alle kantoren die groter zijn dan 100 m² vanaf 2023 een energielabel C of hoger hebben. En hebben alle bedrijven en instellingen de plicht om energie te besparen, als ze nu meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken.

Investeren in energiemaatregelen is goed voor het milieu en de portemonnee. Meestal zorgt het voor een flinke besparing op de jaarlijkse energiekosten. Op deze pagina’s leest u over de mogelijkheden voor financiële steun bij deze investeringen. Ook krijgt u tips om zelf aan de slag te gaan met energie besparen en het opwekken van duurzame energie.

De overheid ondersteunt bedrijven en organisaties bij het nemen van energiebesparende maatregelen met leningen, subsidie en fiscale regelingen. Daarnaast kennen veel banken tegenwoordig een duurzaamheidslening.

Het actuele overzicht van de subsidies en regelingen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), staat hier: www.rvo.nl/subsidies-regelingen.