Heeft u door een beperking problemen met parkeren? Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op parkeerplaatsen voor gehandicapten. Deze parkeerplaatsen liggen vlak bij de ingang van openbare gebouwen, zoals winkels en ziekenhuizen. Er zijn 3 soorten parkeerkaarten: de bestuurderskaart, de passagierskaart en een gecombineerde parkeerkaart.

Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Maak een afspraak met een Wmo-consulent via telefoonnummer 024 - 358 83 00. Samen met u stellen we vast welke ondersteuning u nodig heeft en of een gehandicaptenparkeerkaart een oplossing biedt. Ook kijken wij of u voldoet aan de voorwaarden.

Wat gebeurt er na uw aanvraag?

Wij nemen uiterlijk 8 weken na aanvraag een besluit. Bij een positief besluit bellen wij u en kunt u de kaart ophalen in het gemeentehuis.

Bent u al in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart? Neem uw oude kaart dan mee. Deze moet u inleveren.

Afspraak maken gehandicaptenparkeerkaart ophalen

Wat kost het?

U betaalt € 39,40 om een gehandicaptenparkeerkaart aan te vragen. De gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig en niet langer dan de geldigheidsdatum van uw rijbewijs.

Gehandicaptenparkeerkaart kwijt of gestolen

Bent u uw parkeerkaart kwijt of is deze gestolen? Meld dit dan direct bij een Wmo-consulent via telefoonnummer 024 - 358 83 00. Vul daarnaast de verklaring vermissing gehandicaptenparkeerkaart in. U kunt een aanvraag doen voor een nieuwe kaart met dezelfde einddatum.

DigiD linkVerklaring vermissing gehandicaptenparkeerkaart